1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да създадем лого за сайта си? [Видео]

Как да създадем лого за сайта си? [Видео]

Логото е един от най-важните елементи на Вашия сайт. Той изразява идентичността на бизнеса Ви. Можете да гледате на него като на Вашия професионален подпис.

За да не бъде посредствено, много често се обръщаме към услугите на графичен дизайнер, който съобразява желанията ни с техническите изисквания при създаването на лого.

Със Сайт билдър обаче имате възможността сами да си направите логото, което искате. То трябва да изразява същността на Вашия бранд. Нужни са Ви само малко въображение и правилният инструмент.

Как да достъпите инструмента за изработка на лого?

1. Влезте в редактора на сайта.
2. Натиснете върху секцията Табло.

Табло

3. Изберете Лого дизайнер.

Лого дизайнер

Честито! Вече сте в редактора на лого инструмента.

Важно: За любителите на мобилни устройства – можете да създадете своето лого направо от Вашия смартфон!

Какви опции и функционалности се крият в редактора?

В лявата лента на редактора ще видите няколко икони, които ще Ви помогнат да създадете уникално лого.

Форми

Можете да избирате между десетки икони, форми и текст. Разгледайте ги подробно. Изпробвайте няколко различни елемента и усетете какво ще пасне на бранда Ви чисто визуално.

Цвят

В редактора разполагате с палитра от цветове, с които да оформите своето лого. Натиснете избраната от Вас форма и изберете иконата за цвят, разположена най-горе по средата на страницата на първа позиция.

Ще Ви се зареди малко прозорче за избор на цветове. Можете да изберете цвета на око или да поставите хекс код (hex code), ако вече желаете да използвате конкретен цвят.

Текст

В редактора ще намерите икона за поставяне на текст в дизайна на Вашето професионално лого. Имате възможност да изберете шрифт, размер, цвят, стил и позициониране на теста. Разполагате с всичко необходимо за добавяне на завършен и персонализиран текст.

Размер

Можете да променяте размера на всички елементи от логото, така че да останете напълно доволни от резултата. Просто натиснете върху елемента и с придърпване адаптирайте размера по Вашите предпочитания.

Фон

Всяко лого може да бъде избрано с или без фон, т.е. да бъде прозрачно или не. Ние Ви препоръчваме да направите и запазите логото си с прозрачен фон, за да можете да го поставяте спокойно, където искате. Фонът ангажира чисто цветово и ограничава местата, на които можете да го позиционирате.

Ако все пак имате конкретно намерение, използвайте свободно опцията за плътен фон.

Имайте предвид, че всички създадени лога със Сайт Билдър имат прозрачен фон по подразбиране.

Изглед

В редактора ще откриете една много полезна опция, която Ви помага да изнасяте елементи от логото на преден или заден план. Това придава гъвкавост на дизайна и предоставя повече възможност за израз на Вашето въображение.

Изтриване на елементи

Ако не сте доволни от начина, по който изглежда определен елемент – просто го изтрийте.

Опция за връщане на промени

Ако сте нанесли промени по погрешка – винаги можете да ги върнете. И обратното – ако сте върнали промени, които не желаете, винаги можете да възстановите последния изглед на Вашето лого.

Запазване и преглед

Да, редакторът разполага и с опция за ръчно запазване на логото. Натискането на бутона „Запазване и Преглед“ автоматично Ви препраща към нова страница. Там се визуализира Вашето лого и имате опцията да си го изтеглите във формат png или svg, за да го използвате извън рамките на сайта.

Логото в png формат ще се свали в размер 600 х 600. Подходящо е за имплементация в подпис на имейл или прилагане върху изображение за социални мрежи или банери.

Логото в svg може да бъде допълнително обработвано по всяко време с програми за графичен дизайн като Photoshop или Adobe Illustrator.

Избор на друго лого

Инструментът за изработка на лого разполага и с галерия на създадените от Вас лога. Както и набор от примерни лога, които можете да редактирате и адаптирате към бизнеса си, или да ги ползвате за вдъхновение и идеи.

Автоматично запазване

Всяка промяна по Вашето лого се запазва автоматично и няма опасност да бъде изгубена, ако се случи нещо непредвидено с Вашия интернет или компютър. Можете веднага да пробвате и да се уверите!

Вече си направих лого. А сега?

Добре. Справихте се чудесно!

Сега е време да поставите логото на сайта си. Имате два варианта за това:

  1. Веднага след като сте направили логото си, натиснете „Запазване и Преглед“. На новия прозорец изберете Използване в сайта.
  2. Посетете редактора на сайта – изберете Елементи – селектирайте и приплъзнете на подходящо място иконата Лого дизайнер.

Честито! Вече разполагате с професионално лого, което ще Ви доведе още повече разпознаваемост и любопитни посетители.

Обновена: 31.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още