1. Начало
 2. Сайт билдър
 3. Видове страници в Сайт билдър [Видео]

Видове страници в Сайт билдър [Видео]

Желанието за собствен уебсайт е провокирано от най-различни индивидуални причини. Затова всеки един от тях е уникален и носи своя автентичност.

След като сте избрали най-подходящия за Вашата идея шаблон, сте готови да преминете към персонализиране на структурата на всяка една от страниците в сайта.

Управлението им, както и дефинирането на връзките между отделните страници, става изключително лесно. Основна роля за това има приложението, наречено „Страници„.

А ето как можете да създадете нова страница в сайта си:

За да стигнете до редактора на страниците, отворете таблото за управление и кликнете върху секция „Страници“. Там ще се визуализира диалогов прозорец, който Ви позволява да нанасяте желаните промени.

Вероятно вече сте забелязали, че страниците Ви попадат в тези три категории:

 • Основни страници;
 • Второстепенни страници;
 • Системни страници.

Нека да разгледаме всеки един от типовете по отделно.

Основни са страниците, които се виждат в главното меню на Вашия уебсайт.

Второстепенните се появяват чрез пренасочване от главните страници посредством вътрешни препратки.

Системни са страниците, които се отварят, когато е налице някой от следните системни съобщения:

 • Error 404;
 • 401 – Authorization required;
 • Недостъпна страница;
 • Страница, защитена с парола;
 • Неактивен сайт.

Можете да стилизирате всяка една от тях спрямо дизайна на шаблона или спрямо Вашите предпочитания.

Стандартно един уебсайт съдържа в себе си следните основни страници:

 • Начална страница
 • За нас
 • Продуктова страница / Страница с услуги / Каталог
 • Портфолио / Галерия
 • Контакти
 • Блог

Тяхната подредба в навигацията е въпрос на избор. За да промените позицията им, просто задръжте курсора върху една от категориите и я плъзнете до мястото, на което бихте искали да я поставите.

Добавянето и премахването на страници става много лесно през секция „Страници“. Само кликнете веднъж с мишката върху една от тях и ще видите менюто с възможните настройки.

Ако искате да добавите нова страница, кликнете върху иконата „+„, която се показва отляво/отдясно на конкретната страница. Ако кликнете на бутона „+под някоя от главните страници, то ще създадете нейна подстраница. Видовете страници, които можете да създадете, също се различават – от „Нова страница“ до „Публикации“.

Основни страници
Видове страници

След като веднъж е създадена празна подстраница, Вие можете да редактирате заглавието и URL адреса след домейна.

Нова страница

Можете да изберете дали да се зарежда в същия раздел на браузъра или в нов таб чрез опцията „Отваряне в браузър“.

Отваряне в браузър

Когато видите зелена точка, значи конкретната страница е публикувана и ще се визуализира в публичната част на сайта. Ако е активна червена точка, тогава страницата няма да бъде видима за потребителите и не може да бъде достъпена от тях.

Можете да настроите дадена страница да се показва единствено на десктоп, на таблет, на мобилно устройство или на всички едновременно. По подразбиране страниците са видими навсякъде. За целта трябва да отворите „Видимост на устройства“ и да изберете желаната опция от падащото меню.
Преместването на страници от „Основни“ във „Второстепенни“, и обратно, е възможно отново през „Настройки“ на страницата. Можете да променяте статуса на вече публикуваните страници и да ги правите невидими за сайта си. За целта щракнете отново върху зелената точка и тя ще стане червена.

Нека разгледаме и страниците тип „Котва„, които позволяват създаването на котва на друга страница на уебсайта Ви.

Страница с подменю, която е видима в основната навигация на сайта, може да служи като хедър за нейните подстраници.

Искате да препратите посетителите на сайта си към друг сайт/страница, които не са във Вашия сайт?

Това е възможно чрез добавяне на страница тип „Външна връзка“ и въвеждане на URL адреса, който искате да отворят само с един клик.

Можете да добавите и страница „Публикации„, в която да се съдържат всички Ваши статии и публикации. Разгледайте всички възможности и добавете тези, от които се нуждаете за своя уебсайт.

Нека разгледаме настройките на дадена страница.
Вероятно сте забелязали, че не можете да изтриете началната страница. Въпреки това можете да зададете друга страница като начална, използвайки суича за начална страница.

В случай че някоя от страниците вече не Ви е потребна или просто искате да я премахнете, изберете бутона „Изтриване“.

Имайте предвид, че можете да създавате до 3 подстраници в едно ниво. Ако изтриете главната страница, към която са свързани други подстраници, то всички съществуващи страници ще бъдат премахнати. Подстраниците могат да бъдат съхранени, само ако станат основни.

Настройките на началната страница също Ви позволяват да нанасяте промени, да проверявате изгледа след редакция, да дублирате страницата и да й слагате парола.

Опцията „Дублиране“ Ви дава възможност да създадете точно копие на избрана страница. При дублиране на главна страница, нейните подкатегории не се дублират автоматично и трябва да се направи ръчно.

Задаване на парола“ Ви дава възможност да защитите конкретна страница с парола и също така да проверите как изглежда страницата за посетителите Ви, отваряйки таба Системни страници. Ако се интересувате от функцията, кликнете върху иконата, активирайте контролера „Защита с парола“ и въведете паролата в полето.

Можете също така да защитите целия си уебсайт с парола, като достъпите секция „Настройки“ от таблото за управление.

Системните страници също не са за пренебрегване. Сайт билдър Ви предоставя готови образци със специфична стилизация. Ако не Ви харесват, можете да ги промените.

След като веднъж сте определили структурата на страниците си, основните от тях ще се появят в хедъра на уебсайта Ви.

Можете лесно да персонализирате изгледа за навигация през настройките. Просто кликнете с десен бутон върху менюто в сайта и ще намерите набор от различни опции. Изберете „Настройки“ и използвайте контролерите, за да промените оформлението, режима и т.н.

Кликнете върху „Настройки на дизайна“ > Навигация > Бургер меню и страниците ще се появят в дясната страна на екрана.

Нещо важно, което трябва да знаете е, че системата автоматично генерира падащото меню за визуализиране на уебсайта Ви в мобилни устройства. Най-добрият вариант за мобилна навигация е използването на така нареченото бургер меню. И ако искате да настроите иконата на бургер менюто в изгледа за мобилни устройства, превключете режима на навигацията от „Стандартно“ към „Бургер меню“. В случай че искате да промените иконата на менюто, разгледайте наличните възможности в опцията „Настройки на бургер меню“.

Ако срещнете затруднение при изпълнение на някоя от стъпките или възникнат въпроси, не се колебайте да се свържете с нас по имейл, чат или телефон. Ние ще Ви окажем съдействие, за да създадете своя уникален уебсайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 31.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още