1. Начало
 2. Сайт билдър
 3. Добавяне на параграф в сайта през Сайт билдър [Видео]

Добавяне на параграф в сайта през Сайт билдър [Видео]

Видео:

Абонирайте се за нашия YouTube канал >>

В тази статия ще разберете как можете да добавите параграф към сайта си. Този елемент е ключов, защото с негова помощ ще позиционирате своето уникално съдържание.

Съдържанието, което ще ангажира, впечатлява и изгражда доверие с Вашите бъдещи посетители.

И тъй като посланията Ви са важни, сега ще Ви помогнем да ги позиционирате по най-добрия начин на Вашия сайт.

Как да избера и поставя елемента Параграф?

 1. Кликнете върху раздел „Елементи“ в основната навигация вляво.
 2. Изберете иконката на елемента „Параграф“.
 3. Приплъзнете я до желаната от Вас позиция в сайта Ви.
 4. Пуснете иконата.
 5. Редактирайте.
Елементи
Параграф
настройки

След като вече поставихте своя параграф на точното място, следва да добавите текст в него и да разгледаме другите полезни функции, които са налични при редакция.

Редактирайте текста, както пожелаете!

Можете да стилизирате текста по свой вкус, използвайки лентата за редакция. За да я достъпите, маркирайте наличния текст. Ето какви инструменти за редакция ще откриете там:

 1. Заглавия. От падащото меню изберете какъв тип искате да бъде маркирания текст – обикновен (параграф), заглавие или подзаглавие. Изборът Ви ще зависи от целите на текста.
 2. Удебеляване на текста. С буквата В е изобразена опцията за удебеляване на текста. Тази опция поставя акцент. Използва се за отделни думи, а може и за цяло изречение.
 3. Курсив. Можете да промените текста си с опцията Italic. Пробвайте как изглежда и решете каква част от него да бъде с подобен наклон.
 4. Подчертаване на текста. Това също е поставяне на акцент, но чрез подчертаване. Не е най-разпространената опция, но е задължителен елемент за всеки текстови редактор.
 5. Зачертаване на текста. Тази опция е полезна при визуална съпоставка на преди и след. Или когато искате да акцентирате, че нещо вече не е актуално, но желаете да запазите предходната информация като сравнение.
 6. Трансформиране на текст. С натискането на този бутон мигновено ще превърнете всички букви от абзаца в главни. Тази промяна ще се приложи само за маркирани думи, изречения или части от думи/изречения.
 7. Стил код. Тази опция Ви дава възможност да стилизирате текста като HTML код. Целта му е да представи наличната информация по интересен начин.
 8. Промяна на шрифта. Изберете най-подходящия шрифт за Вашия текст. Пробвайте няколко и разберете кой Ви допада най-много.
 9. Промяна на размера на шрифта. Можете да правите буквите по-големи и съответно – по-малки. Изберете размер и го задайте.
 10. Промяна на разстоянието между буквите. Тази възможност Ви помага да регулирате разстоянието между буквите. Поиграйте си със скалата и изберете подходяща позиция за Вашия текст.
 11. Подравняване на текста. Можете да избирате подравняване – централно, ляво, дясно или подравнено от двете страни. Отново изборът Ви зависи от дизайна на темата, целите и предпочитанията Ви.
 12. Добавяне на препратка (линк). Можете да преобразувате определена дума или изречение в хипертекст, който да съдържа в себе си линк към друга страница. За целта, изберете думата или изречението, което искате да води към определена връзка, натиснете бутона за добавяне на линк и поставете избрания линк в полето. Изберете вида на препратката и дали да отваря на нов прозорец и дали да бъде nofollow.
 13. Списък със символи. Ако искате да изброите няколко неща, които не следват определена логическа последователност, можете да ползвате опцията за списък със символи и да направите текста си още по-лесен за четене и разбиране.
 14. Списък с номера. Тази опция ще придаде на текста Ви повече яснота и подреденост.
 15. Цитиране. Искате да добавите цитат? Използвайте кавичките, за да „облечете“ посланието във форма на цитат.
 16. Промяна на цвета. Можете да променяте цвета на своя текст и то в пълния спектър на всички възможни цветове. Текстовият редактор Ви дава поле за избор, но ако вече сте си намислили конкретен цвят, използвайте полето за въвеждане на хекс код.
 17. Изчистване на форматирането. С помощта на тази опция бързо и лесно премахвате всички използвани до момента стилове. С един клик връщате първоначалния изглед на текста преди нанасянето на промените.
 18. Изтриване. Добавихте полето, без да искате? Можете да го изтриете по всяко време. Просто натиснете бутона за изтриване и готово!

Лесно, бързо и без усилия. Вече знаете как се добавя параграф и как се стилизира текстът в него. А сега е време да помислите за конкретните послания, които ще включите във Вашите параграфи.

Ако имате нужда от съдействие, не се колебайте да се свържете с нас по имейл, чат или телефон. Нашият екип ще Ви окаже съдействие, за да изградите своя сайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 09.06.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още