1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Сайт билдър – SEO оптимизация

Сайт билдър – SEO оптимизация

Можете да създадете прекрасен сайт с чудесна визия, но той няма да изпълнява ролята си, ако Вашите потребителите не го намират в интернет.

Как да увеличите броя на посетителите си обаче? Необходима Ви е работеща SEO стратегия. Но как да се сдобиете с такава?

SEO или search engine optimization (Оптимизация за търсачки) е серия от правила, които собствениците на уебсайтове биха могли да спазват, за да подобрят класирането си в интернет пространството.

За щастие, Сайт билдър си има собствено приложение за оптимизация, което имате възможност да използвате без никакъв проблем.

Целта му е да Ви покаже колко са оптимизирани страниците в сайта Ви и да помогне на потребителите, както и на ботовете на търсачките, обхождащи сайтовете, да разберат какво е съдържанието в тях. Така посетителите Ви ще се ориентират по-лесно дали са попаднали на правилното място.

Тук бихте могли да откриете структурата на страниците и да добавите заглавия и описания, които се появяват, споделяйки сайта си в друга медийна платформа.

Когато сте готови, ще забележите зелена отметка, сигнализираща, че страницата е оптимизирана.

Когато въвеждате заглавия и описания във Вашия сайт, е необходимо да се фокусирате над ролята, която те играят в оптимизацията на сайта.

Не забравяйте тези 2 въпроса:

  • Потребителите ще намерят ли в сайта ми това, което търсят?
  • Google ще разбере ли за какво е сайтът ми?

За да намерите перфектния баланс, е важно да отговорите едновременно и на двата въпроса.

Можете да променяте SEO настройките за основните и второстепенните страници в сайта.

За да промените SEO настройките на дадена страница, кликнете на Настройки.

Нека започнем със заглавието

Според препоръките на Google то трябва да е около 60 символа. Това се счита за оптималната дължина, която позволява на цялото заглавие да се визуализира в резултатите по време на търсене. От гледна точка на оптимизацията, Вашето заглавие трябва да насочва към основната идея на конкретното съдържание/страница. В идеалния случай би било добре, ако заглавието съдържа ключови думи или името на сайта Ви.

Сега помислете като средностатистически потребител. Вашето заглавие трябва да е достатъчно интересно, за да привлече повече хора в сайта Ви, но, същевременно, не трябва да бъде подвеждащо. Избирайки такова, ще предизвикате интереса на потребителите, но те ще напуснат сайта Ви почти толкова бързо, колкото са дошли.

Описанието на страницата

Що се отнася до описанието на страницата, от гледна точка на оптимизацията, то трябва да бъде до 230 символа, за да се визуализира от край до край в резултатите. Тук е мястото, където може да дадете по-детайлна информация за сайта си.

Когато пишете описанието си, избягвайте да слагате ключови думи, тъй като това може да бъде сметнато за спам. Вместо това, опитайте да вмъкнете ясни призиви за действие, които биха накарали потребителите да кликнат на сайта Ви.

Пренасочване

Има няколко случая, в които може да използвате функцията "Пренасочване".

Независимо дали сте изтрили страница или публикация или просто искате да промените структурата на URL адреса, просто отидете в секция "Пренасочване" и натиснете бутона "Добавяне", за да добавите нова. Когато сте направили това, ще се появи прозорец, в който да добавите новия URL адрес.

Ще видите и поле, от което да изберете типа на пренасочването:

  • 301 пренасочване е едно от най-общите пренасочвания. Бихте могли да го използвате, за да пренасочите изтрита или премахната завинаги страница. Тази опция казва на роботите никога повече да не обхождат несъществуващата страница.
  • 302 е често срещано пренасочване. Използвайте го, ако искате посетителите да стигат до алтернативна страница, но ще използвате основния URL адрес в бъдеще.

Добавените пренасочвания автоматично стават активни. Можете да използвате превключвателя, за да ги публикувате или деактивирате.

Просто натиснете бутона "Запазване", след като сте попълнили формулярите и готово! Няма нужда да се притеснявате, че посетителите на уебсайта Ви ще бъдат пренасочвани към друга страница!

Ако срещнете затруднение при изпълнението на някоя от стъпките, не се колебайте да се свържете с нас. Нашият екип ще Ви окаже съдействие по имейл, чат или телефон, за да създадете професионално своя уникален уебсайт.

Обновена: 06.12.2019

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още