1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Добавяне на сайтмап за търсачките през Сайт билдър

Добавяне на сайтмап за търсачките през Сайт билдър

Вероятно сте чували за нещо, наречено сайтмап, но не сте се задълбочавали в неговата функция и роля. Това е онзи файл, който „запознава“ търсачките с Вашия сайт и неговото съдържание. В него са описани страниците, които трябва да се индексират от търсещите машини. Файлът е по-познат като sitemap.xml и най-често може да бъде открит на адрес mysupersite.com/sitemap.xml.

За да не Ви плашим повече с терминология, ще Ви споделим една добра новина. Нашата платформа, наречена Сайт билдър, генерира този файл автоматично. Това означава, че не е нужно да предприемате допълнителни действия, защото ние ще свършим всичко вместо Вас.

XML Sitemap остава невидим за потребителя, но дава информация на търсещата машина за страниците в сайта, тяхната относителна важност (приоритет) и колко често те се актуализират. В него също се съдържат URL адреси към тези страници, за да могат да ги намерят роботите на Bing, Google, Yahoo, Ask и т.н.

Ако имате притеснения дали сайтът Ви ще бъде видим за търсачките, силно Ви препоръчваме да разгледате секцията SEO, която ще откриете в таблото за управление.

Табло
SEO

Ако възникнат въпроси относно някоя от функционалностите, не се колебайте да се обърнете към нас по имейл, чат или телефон. Ние ще Ви окажем съдействие, за да създадете своя уникален сайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 18.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още