https://help.superhosting.bg/site-builder-sitemap.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Добавяне на сайтмап за търсачките през Сайт билдър

Сайт билдър
сайт билдър, сайтбилдър, sitebuilder, site builder

Вероятно сте чували за нещо, наречено сайтмап, но не сте се задълбочавали в неговата функция и роля. Това е онзи файл, който "запознава" търсачките с Вашия сайт и неговото съдържание. В него са описани страниците, които трябва да се индексират от търсещите машини. Файлът е по-познат като sitemap.xml и най-често може да бъде открит на адрес mysupersite.com/sitemap.xml.

За да не Ви плашим повече с терминология, ще Ви споделим една добра новина. Нашата платформа, наречена Сайт билдър, генерира този файл автоматично. Това означава, че не е нужно да предприемате допълнителни действия, защото ние ще свършим всичко вместо Вас.

XML Sitemap остава невидим за потребителя, но дава информация на търсещата машина за страниците в сайта, тяхната относителна важност (приоритет) и колко често те се актуализират. В него също се съдържат URL адреси към тези страници, за да могат да ги намерят роботите на Bing, Google, Yahoo, Ask и т.н.

Ако имате притеснения дали сайтът Ви ще бъде видим за търсачките, силно Ви препоръчваме да разгледате секцията SEO, която ще откриете в таблото за управление.

Ако възникнат въпроси относно някоя от функционалностите, не се колебайте да се обърнете към нас по имейл, чат или телефон. Ние ще Ви окажем съдействие, за да създадете своя уникален сайт напълно професионално със Сайт билдър.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg