1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да добавим видео в сайта? [Видео]

Как да добавим видео в сайта? [Видео]

Видео:

Абонирайте се за нашия YouTube канал >>

Визуалното съдържание набира все повече и повече популярност. Ето и един интересен факт – зрението е най-естественият канал за възприемане на информация. Това е така, защото четенето и слушането на смислена реч са се появили много по-късно в човешкото развитие.

Първоизточникът на общуването са рисунките, мимиките, жестовете – визуалното „съдържание“.

Именно затова е важно да подсилите съдържанието на сайта си с визуални елементи. А какво по-добро от движещи се картинки – видеоклипове. Те винаги създават чувство на интерактивност и събуждат любопитството. Много повече от една статия с 500-1000 думи.

Лесно добавете видео съдържание със Сайт билдър.

Ето конкретните стъпки:

  1. Отидете в редактора на сайта.
  2. Влезте в секция „Елементи„.
  3. Изберете иконата „Видео„.
Видео

4. Кликнете върху нея и плъзнете иконата до желаното от Вас място, на което ще се позиционира видеото.

Редактирайте елемента.

Можете да изберете изображение от компютъра си или директно от сайта за безплатни снимки като заглавен кадър на видеото.

Поставете URL

Така можете да регулирате какво виждат потребителите, преди да са стартирали видеото. Уверете се, че след всички промени сте натиснали „Запазване„.

Също така можете да промените изгледа на самото видео блокче – да бъде хоризонтално или вертикално.

Изберете кой и на какво устройство да вижда видеото.

Налична е и опция за промяна на позиционирането, както и на видимостта, която позволява конкретен елемент да се достъпва през различни устройства – десктоп, таблет и мобилно устройство. Разгледайте всички настройки и изберете желаната опция от менюто за пълен контрол над видимостта на видеото на уебсайта Ви.

Имайте предвид и „Локация„. Разрешете или ограничете достъпа до елемента спрямо няколко параметъра – град, държава или IP адрес.

Можете да изберете изображение, което да се появява в мобилна версия. Прегледайте файловете си или добавете такава галерията с безплатни изображения.

Добавете клипче направо от YouTube или Vimeo.

Можете да добавите YouTube видео като фон за избран блок. Това, което е необходимо да направите, е да изберете блокче и да изберете трите точки, за да отидете в настройки на блокчето.

YouTube видео като фон за избран блок
Настройки

Сега отворете настройките на блока и изберете Фон – поставете линка в подходящо поле и вижте резултата.
Готово!

Фон

Ако нямате нужда от този елемент вече, кликнете върху „Изтриване„, за да го премахнете от страницата си.

Лесно е, нали? Сега вече знаете как да подобрите визуалните възможности на сайта си, за да оставите невероятно въздействие върху Вашата аудитория!

Ако имате нужда от съдействие, не се колебайте да се обърнете към нашия екип по чат, имейл или телефон, за да създадете желания сайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 31.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още