1. Начало
  2. Уеб сайт
  3. Уеб разработка
  4. Графични редактори на векторни изображения

Графични редактори на векторни изображения

Vectr

Vectr е безплатен графичен софтуер, който се използва за лесно и интуитивно създаване на векторни графики.

Vectr се предлага в два варианта: онлайн и като десктоп програма за различни платформи, което позволява лесно сътрудничество и синхронизиране.

За да ползвате Vectr онлайн, заредете в браузъра https://vectr.com/ и кликнете на Use Online.

Vectr

Голямо удобство за всеки потребител е подробната документация на сайта.

Кликнете линка User Guide, за да получите подробна информация за инструментите в главните модули на софтуера (Editor, Dashboard, Toolbar, Workspace и Filters).

Ако кликнете линка Tutorials имате достъп до 29 лекции, които демонстрират възможностите на програмата.

Какво може да създавате с Vectr?

Vectr може да се използва за създаване на 2D графика. Използвайте Vectr за създаване на графики за визитки, поздравителни картички, икони, уеб сайтове, илюстрации, лога, автобиографии, брошури, плакати, презентации и много други.

Достъп до официалния youtube.com канал на Vectr имате от този адрес: https://www.youtube.com/channel/UCvm0VdNsl8SxOfujUEpbdug.

Препоръчаме Ви да отделите време и да се запознаете с възможностите на векторния графичен редактор Vectr и да прецените дали това е програма, която ще Ви бъде полезна за създаване и редактиране на векторни изображения във Вашия сайт.

Gravit Designer

Представяме ви Gravit Designer – свободно достъпно, функционално, векторно приложение за уеб дизайн от висок клас.

Независимо дали работите върху графики за маркетингови материали, уеб сайтове, икони, дизайн на потребителски интерфейси, презентации или просто искате да създадете авторско концептуално изкуство, Gravit Designer е програмата, от която имате нужда.

Gravit Designer може да се ползва както онлайн на адрес https://www.designer.io, така и да се инсталира на компютър без значение каква операционна система (Windows, Linux, macOS или Chrome OS) ползвате.

Gravit Designer

Един бърз оглед на интерфейса е достатъчен да ни убеди, че Gravit Designer предоставя инструменти, характерни за платените професионални векторни програми.

оглед на интерфейса

Прибавете към нулевата цена модерен дизайн на програмата, онлайн версия, независимост от OS платформи, безплатен Cloud акаунт за съхранение на файлове, най-пълният пакет инструменти за редактиране на SVG файлове, интелигентен и уникален PDF/SVG модул за импортиране и експортиране, интуитивен и логичен интерфейс, несравнима прецизност във всички мерни единици и ще разберете защо Gravit Designer е предпочитан избор на голям брой уеб дизайнери.

Единствено адмирации заслужава целия екип от разработчици на Gravit Designer, които работят усилено, за да осигурят безплатна програма за дизайн на всеки, който не може да си позволи скъп инструмент за проектиране или мощен компютър, за да учи уеб дизайн.

На разположение на желаещите да тестват Gravit Designer са видео клиповете в официалния youtube.com канал: https://www.youtube.com/channel/UCvm0VdNsl8SxOfujUEpbdug.

Голям плюс за английско говорещите читатели са многобройните статии с примери за използване на Gravit Designer на адрес https://medium.com/gravitdesigner (блогът е достъпен и от адреса на програмата https://www.designer.io като кликнете линка Designer Blog в горното хоризонталното меню).

Обновена: 12.10.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още