1. Начало
 2. Сайт билдър
 3. Какво е Сайт билдър?

Какво е Сайт билдър?

Светът на дигиталните технологии е пълен с чуждици. Срещаме Ви с още една – Сайт билдър.

Видео:

Абонирайте се за нашия YouTube канал >>

Нека започнем с буквалното значение на тези небългарски, но пък наложени, думи. Сайт е онлайн пространството, което представлява съвкупност от уебстраници. Всеки сайт има специално място, на което се помещава – хостинг (за да се визуализира онлайн) и домейн име (за да бъде лесно достъпен и разгледан).

„Билдър“ може да се приема и като „конструктор“, т.е. средство за изграждане на нещо. В нашия случай – Сайт билдър е софтуер, който Ви позволява да изградите сайт. И не само. Сайт билдър е така замислен, че с негова помощ създаването на сайт да се случва бързо, лесно и интуитивно.

Избирайки Сайт билдър, Вие ставате независими и свободни. Не се нуждаете от умения по програмиране, нито от технически познания за изграждането на Вашия сайт.

Как става лесното изграждане на сайт със Сайт билдър?

Само с няколко стъпки. На първо място, е нужно да се регистрирате в платформата на Сайт билдър – оттам нататък всичко е като детска игра.

Тествайте безплатно за 7 дни сега!

След като имате вече създаден акаунт, избирате дизайн измежду десетки и стотици уникални визии. Разнообразието е огромно и няма опасност да срещнете друг сайт със същата визия.

Защо?

Когато изберете най-подходящата тема за Вашия сайт, Вие можете да я промените, както пожелаете:

 • Да добавяте и размествате секции.
 • Да променяте цветове.
 • Да добавяте собствени видеа, музика, картинки или снимки.
 • Да сменяте шрифтовете и големината на текстовете.
 • Да добавяте собствено съдържание, адресирано към най-подходящата за Вас аудитория.
 • Да триете или създавате нови страници по Ваш вкус.

Тези и още много други промени, можете да направите със Сайт билдър – лесно и бързо.

Сигурно се чудите кое прави толкова лесно и интуитивно изграждането на сайт?

И веднага споделяме тайната – технологията Drag & Drop. Отново Ви представяме една интересна чуждица.

Буквалният превод на метода е „Плъзни и пусни„. Редакторът на Вашия Сайт билдър е съставен от различни елементи, които се приплъзват и поставят на желаното от Вас място. След това се променят според предпочитанията Ви.

Целият процес на изграждане на сайт е много опростен и в същото време крайният резултат по нищо не отстъпва на сайтовете, създадени от програмисти и разработчици. Именно това прави Сайт билдър предпочитан вариант за всеки, който иска сам лесно и бързо да си създаде сайт.

И не просто сайт!

Сайт, който задържа вниманието и прави впечатление с удобната си навигация, интересния си дизайн и завършения си вид.

Какви са предимствата на Сайт билдър?

С една дума – впечатляващи. Ето кои са те:

 • Не изисква технически познания, нито дизайнерски умения.
 • Пести време – дава възможност за изграждане на сайт само за няколко часа.
 • Включен хостинг – няма нужда да инвестирате в отделен хостинг план. Сайт билдър идва в пакет с хостинг план.
 • Лесна поддръжка и интуитивен редактор.
 • Прозрачност и яснота – при създаване и редакция на сайта виждате всички промени пред очите си, без да е нужно да натискате допълнителен бутон за „Преглед“.
 • Спестява Ви финансови разходи – не изисква намесата на програмист при изграждане и поддръжка.
 • Разполага с богат избор от теми – дизайнът е винаги професионален и съобразен с различните сфери на бизнес развитие. Бъдете сигурни, че ще намерите най-подходящия дизайн за Вашия бъдещ сайт.

За кого е подходящ Сайт билдър?

Сайт билдър е за всеки, който иска сам да си изгради собствен сайт в кратки срокове. Софтуерът позволява бързо, лесно и удобно създаване на сайт, който веднага може да се публикува, за да бъде намиран от заинтересовани потребители.

За собственици на стартиращ или малък бизнес, които нямат възможност да отделят голям бюджет за изработка на сайт от професионални разработчици. Въпреки това, те осъзнават колко е важно да присъстваш онлайн и Сайт билдър им предоставя оптимално решение.

За хора, които обичат да правят всичко сами и знаят, че ако искат нещо да е свършено, както трябва – е добре да си го направят сами. Какво по-хубаво от това да си самостоятелен и да държиш контрола в собствените си ръце?

След като вече знаете какво е Сайт билдър, какви са неговите предимства и кой би могъл да се възползва от него, е време да изпробвате безплатната му версия, за да се уверите колко лесно, бързо и удобно е изграждането на професионален сайт.

В помощната ни страница ще откриете цяла поредица от помощни статии, с които ще можете стъпка по стъпка да завършите сайта си и да смаете всички Ваши бъдещи посетители.

Ако имате нужда от съдействие, не се колебайте да се обърнете към нас по имейл, телефон или чат.

Обновена: 20.03.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още