1. Начало
  2. Други
  3. Реселърски пакет
  4. WHM – Създаване на хостинг акаунт

WHM – Създаване на хостинг акаунт

Преди да се създаде хостинг акаунт в реселърски пакет, е необходимо да се създаде хостинг пакет, който ще се зададе за новия хостинг акаунт.

За създаване на хостинг акаунт през WHM контролния панел, от ляво в менюто, в секция Account Functions изберете Създаване на Нов Акаунт / Create a New Account.

За създаването на хостинг акаунта въведете нужната информация.

Попълване на данни за хостинг акаунтаDomain Information

(1) Име на домейн

(2) Потребителското име за cPanel

(3) Парола
(Няколко съвета при избора на подходяща парола)

(4) Контактен имейл за акаунта – имейл адрес, на който се изпращат системни съобщения свързани с хостинг акаунта. Такива съобщения са например при запълване на дисковото пространство. Имейл адресът не трябва да бъде имейл адрес, управляван в този хостинг акаунт.

Избор на хостинг пакет за хостинг акаунтаPackage

(5) Хостинг пакет –  пакетите, които са маркирани в червен цвят, не могат да се ползват, тъй като параметрите им са по-големи от наличните ресурси.

info-icon Важно: Опцията „Use the nameservers specified at the Domain’s Registrar (ignore locally specified nameservers)НЕ трябва да е избрана.

След успешното създаване на хостинг акаунта, ще се получи съобщение, най-долу в списъка:

Хостинг акаунтът е успешно създаден

На страницата за създаване на акаунти има допълнителна информация, която показва колко акаунта можете да създадете с даден хостинг пакет.

Информация за хостинг пакетите и акаунтите(1) Заделеното дисково пространство, изчислено според съществуващите в момента хостинг акаунти. Дисковото пространство, което е определено в даден хостинг пакет, се заделя при създаването на хостинг акаунта.

(2) Зададеният трафик, изчислено според съществуващите в момента хостинг акаунти. Трафикът, който е определен в даден хостинг пакет, се заделя при създаването на хостинг акаунта.

(3) Създадените хостинг пакети в реселърския акаунт.

(4) Информация за това, колко акаунта могат да се създадат с даден хостинг пакет.

Обновена: 20.09.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още