1. Начало
  2. Уеб сайт
  3. Маркетинг, реклама, SEO
  4. Google Ads
  5. Google Ads – заплащане на рекламна кампания

Google Ads – заплащане на рекламна кампания

За момента за България заплащанията за реклама в Google Ads се извършват само с кредитна карта. Поддържат се почти всички кредитни карти, както и някои дебитни карти (Visa и MasterCard).

За да въведете платежна информация влезете с своя Google Ads на адрес: https://ads.google.com/

Изберете раздел „Таксуване -> Настройки за таксуване“

Налични са следните две опции:
– ръчни плащания;
– автоматични плащания.

Ако изберете опцията „ръчни плащания“ системата на Google няма да ви таксува автоматично, но рекламната кампания ще стартира чак след като извършите плащане. За да се осъществи това таксуване в профила трябва да бъдат въведени данни за кредитна карта, чрез която ще се извършват плащанията.

За да въведете данните изберете линка „Таксуване“ и след като страницата се зареди изберете бутона „Извършване на плащане“. Въведете данните от своята кредитна карта и продължете към плащането.

настройки на плащане

След успешно плащане избраната сума ще се зареди по вашата Ads сметка и ако в профила има настроена рекламна кампания тя ще бъде автоматично стартирана.

Ако сте избрали опцията „автоматични плащания“ системата на Google ще ви таксува автоматично при достигане на определен праг, или на всеки 30 дни, в случай че този праг не бъде достигнат за период от 30 дни. За да се осъществи това таксуване в профила трябва да бъдат въведени данни за кредитна карта, чрез която ще се извършват плащанията.

За да въведете данните на кредитната карта изберете линка „Таксуване“ и след като страницата се зареди изберете линка (горе-ляво) „Настройка за таксуване“ и след това бутона „Добавяне на нов начин на плащане“.

настройки за таксуване

Въведете данните от своята кредитна карта и след това изберете „Запазване“. Google ще верифицират картата и когато процесът на верификация приключи ще активират рекламната кампания (ако има настроена).

Обновена: 02.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още