1. Начало
  2. Сигурност и защита
  3. TLS/SSL сертификати
  4. Колко SSL сертификата може да се инсталират в един хостинг акаунт?

Колко SSL сертификата може да се инсталират в един хостинг акаунт?

От техническа гледна точка, в хостинг акаунта може да се инсталират неограничен брой SSL сертификати.

Можете да инсталирате няколко вида SSL сертификати в споделения хостинг:

Всички активни сайтове в хостинга може да се защитят със SSL сертификати.

Ако имате няколко такива сайта, може да помислите върху вариант за разделяне на сайтовете в Реселър хостинг план, с цел използване на собствен cPanel акаунт за всеки отделен сайт.

Имате възможност да инсталирате на всеки хостван сайт подходящия за него SSL сертификат, като СуперХостинг.БГ Ви предоставя пълна гама от продукти на авторитетни сертифициращи издатели като Sectigo и DigiCert.

Ако ситуацията със защитата на Вашите сайтове предизвиква безпокойство у Вас или желаете да проучите възможностите за прилагане на гъвкаво персонализирано решение, свържете с нас за съдействие. Също така активирането на SSL сертификата за сайта може да е изцяло наша грижа, ако добавите услугата Managed SSL.

Самоподписан сертификат (self-signed certificate)

Тъй като зареждането на сайт, защитен със самоподписан сертификат, който само криптира връзката без да удостоверява нищо друго, е свързано с предупреждение от браузъра – този тип сертификати не би трябвало да се използват освен за тестове.

AutoSSL сертификат

AutoSSL сертификатите удостоверяват само домейните (Domain Validated, DV) – това е най-ниското ниво на удостоверяване и този тип сертификати се препоръчват само за защита на лични сайтове, блогове. Най-често се използват за чисто информативни сайтове, които не боравят с личните данни на потребителите.

Ако защитите електронен магазин с такъв SSL сертификат и клиент на сайта кликне на катинарчето, той няма да види никаква информация за Вашия бизнес. Ако клиентът се поинтересува за самия сертификат и установи, че е безплатен – това би могло да навреди на Вашата онлайн репутация.

SSL сертификат, издаден от Сертифициращ орган (CA)

SSL сертификатът, подписан и издаден от Сертифициращ орган (Certificate Authority, CA), е обичайната практика за електронната търговия. Изборът на сертификат от по-висок клас (OV SSL или EV SSL) допълнително увеличава доверието към бизнес сайта/магазина.

За всички бизнес сайтове и електронни магазини, сайтове с широка клиентска база или стремящи се към достъп до широка аудитория, вариантът професионален SSL сертификат е без алтернатива.

Обновена: 20.09.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още