https://help.superhosting.bg/max-user-connections.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Максимален брой паралелни връзки за MySQL потребител

MySQL
max_user_connections, връзки към базата данни, mysql connections

Понякога при динамични сайтове, ползващи бази данни, е възможно да се появи следното съобщение:

mysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: User cpanelname_mysqluser already has more than 'max_user_connections' active connections in /home/cpaneluser/public_html/file.php

Причината за появата му се дължи на достигнат максимален брой конкуренти MySQL конекции за MySQL потребителя, т.е броят на връзките към базата данни са запълнени. Максималният брой конкуренти MySQL връзки, които може да има определен MySQL потребител, е 30. Това е глобална настройка при услугата споделен хостинг. Посочената стойност е напълно достатъчна за над 99% от приложенията, но в някои случаи връзките биха могли да се запълнят. Причините за запълването могат да бъдат много и най-различни, като едни от най-често срещаните са следните:

- изтегляне на външни ресурси, например rss емисии, валутни курсове, прогнози за времето и др.

В случай, че отсрещния сървър, от който се изтегля ресурса, временно е недостъпен и/или има технически проблем, възможно е връзката към базата данни във вашия сайт да остане отворена, тъй като се изчаква отговор. Ако от сайта се изтеглят външни ресурси в реално време, добре е да бъдат изключени и да се провери дали отсрещния сървър, от който се изтегля ресурса е активен. Добра практика е ресурсите да не се изтеглят в реално време. Удачно е ресурсът да се изтегля на определен период от време, а в сайта да се показва вече изтеглената информация.

- бавни заявки към базата данни

В случай, че има заявки към базата данни, които не са оптимални и се изпълняват дълго време, е възможно да се появи посочената грешка. Оптималното време за изпълнение на заявки към базите данни е в милисекунди. Ако обаче са налични заявки, които се изпълняват много време, то следващите се натрупват. Тогава се изчаква изпълнението им, което може да доведе появата на грешката.

- php скрипт не затваря връзката с базата данни

Възможно е php скрипт поради някаква причина да не затваря връзката към базата данни. Добра практика е след като бъде отворена връзка към базата данни и след приключване на действията със самата база данни (свързване, извличане на данни, добавяне на данни и т.н.), то връзката да бъде затворена. За сайтове на php може да се ползва mysql_close().

- ползване на един и същ MySQL потребител в различните приложения в акаунта

Възможно е ако имате повече от едно приложение в базата данни и ползвате един и същ MySQL потребител, то връзките да бъдат запълнени. Добра практика е да се ползват отделни потребители за всяка база данни.

500px270px
SuperHosting.BG
  MySQL
 • MySQL - Импорт на данни от текстов файл, с SQL заявка
  В случай че е необходимо да направите импорт на данни от текстов файл (.txt, .csv...), в таблица в базата данни, ще е необходимо да ползвате LOAD DATA LOCAL INFILE, вместо... »
 • Какво е INFORMATION_SCHEMA?
  INFORMATION_SCHEMA е виртуална информационна база данни състояща се от виртуални таблици (Views). Информацията се представя в табличен вид, но тази виртуална база данни не съдържа реални таблици. Въпреки това информацията... »
 • Отдалечен достъп до база данни през ODBC
  Преди да е възможно да се извърши свързването през ODBC драйвър с MySQL сървъра е необходимо да се активира отдалечения достъп до базите данни в хостинг акаунта. За връзка с MySQL... »
 • Поддръжка на MySQLi
  Разширението MySQLi (MySQL Improved) представлява драйвер за MySQL. Използва се при скриптове на PHP за връзка към MySQL бази данни. MySQLi е подобрена версия на по-стария PHP MySQL драйвер. MySQLi има... »
 • Импорт на база данни със Stored Procedure
  При импорт на база данни, ако базата съдържа една или повече сторнати процедури (stored procedure), е възможно да се появи съобщение You need Super Privileges for this operation Причината за появата на... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg