https://help.superhosting.bg/owncloud-sync-contacts-thunderbird.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

ownCloud - Синхронизиране на контакти с Thunderbird

ownCloud
owncloud thunderbird, owncloud контакти, ownloud синхронизиране на контакти, owncloud contacts thunderbird

За да синхронизирате контактна книга в ownCloud и вашия компютър, ще е необходимо да инсталирате допълнителен плъгин в Mozilla Thunderbird.

Имейл клиента Mozilla Thunderbird можете да свалите от следния адрес https://www.mozilla.org/thunderbird

Към имейл клиента Thunderbird трябва да се инсталира плъгин SOGo Connector. Можете да го свалите от сайта https://sogo.nu/download.html#/frontends. След като сайтът се зареди кликнете на "SOGo Connector Thunderbird extension" в секцията за ползваната от вас версия на Thunderbird. Запишете файла sogo-connector-xx.0.x.xpi локално на вашия компютър.

Стартирайте Mozilla Thunderbird и от главното меню изберете Tools(Инструменти) -> Add-ons (Разширения). Кликнете на бутона за настройка на разширенията и след това Install Add-on From File...:

Thunderbird - инсталиране на разширение

В отворилия се прозорец намерете файла, който записахте по-рано и го изберете. Завършете инсталацията на плъгина и рестартирайте имейл клиента.

Сега влезте в акаунта ви в ownCloud и от главното меню вляво кликнете на Contacts/Контакти:

Контакти в ownCloud

От менюто долу вляво, срещу името на адресната книга, кликнете на иконата "глобус" и копирайте появилия се уеб адрес. Това е CardDAV адресът (!), който можете да използвате за достъп и синхронизиране на контактните данни.

CardDAV линк за синхронизиране на контакти

Уеб адресът ще е изглежда по подобен начин:
https://mysupersite.com/owncloud/remote.php/carddav/addressbooks/admin/contacts

В имейл клиента Thunderbird отворете мениджъра за контакти от Tools -> Address Book. За да създадете синхронизирана адресна книга, изберете от меню Files -> New -> Remote Address Book:

Създаване на адресна книга за синхронизирани контакти

В отворилия се прозорец въведете име за адресната книга и поставете копирания уеб адрес от ownCloud.

Създаване на отдалечена адресна книга

След като запишете настройките, в мениджъра за контакти ще се появи новата адресна книга. За да се синхронизират контактите, ще е необходимо да въведете данните за достъп до акаунта ви в ownCloud.

Ако искате да синхронизирате вече съществуващи контакти, може да ги копирате в новата адресна книга.

Когато извършвате промени по контактите в тази адресна книга, информацията ще се синхронизира в ownCloud.

500px270px
SuperHosting.BG
  ownCloud
 • ownCloud - Инсталация на Cloud VPS и CentOS
  Това е инструкция за инсталация на ownCloud 7.x на виртуален сървър с CentOS 6.x и услуга Super Cloud VPS. За създаването на виртуалния сървър е използван темплейт "CentOS 6.x x64 -... »
 • ownCloud - Синхронизиране на файлове
  За да синхронизирате вашите файлове в ownCloud и на вашия компютър, ще е необходимо да инсталирате ownCloud десктоп клиент. Според операционната система, която ползвате на вашия компютър, свалете подходящия ownCloud клиент... »
 • ownCloud - Синхронизиране на календар с Thunderbird
  За да синхронизирате календар в ownCloud и вашия компютър, ще е необходимо да инсталирате допълнителен плъгин в Mozilla Thunderbird. Имейл клиента Mozilla Thunderbird можете да свалите от следния адрес https://www.mozilla.org/thunderbird Към имейл... »
 • ownCloud - Инсталация през Softaculous
  За проекти, които изискват неограничен брой айнодове и постоянно увеличаващо се дисково пространство, препоръчваме ownCloud да се ползва на Cloud VPS или друга сървърна услуга. Вижте как можете да инсталирате бързо... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg