1. Начало
  2. Други
  3. Сървъри
  4. Софтуер
  5. ownCloud
  6. ownCloud – Синхронизиране на файлове

ownCloud – Синхронизиране на файлове

За да синхронизирате вашите файлове в ownCloud и на вашия компютър, ще е необходимо да инсталирате ownCloud десктоп клиент.

Според операционната система, която ползвате на вашия компютър, свалете подходящия ownCloud клиент от следния адрес https://owncloud.org/install/#desktop

Инсталирайте приложението и го стартирайте.

Ако сте инсталирали приложението за операционна система Windows, на първата стъпка от настройките въведете уеб адреса на вашия ownCloud:

Синхронизиране на данни

След като продължите с Next, ако ползвате Self Signed SSL сертификат за ownCloud ще е необходимо да потвърдите връзката със сървъра:

Потвърждаване на връзката с ownCloud и Self Signed

Въведете данните за достъп до акаунта ви в ownCloud:

Въвеждане на данни за достъп до ownCloud акаунт

Изберете локална директория за ownCloud, която се намира на вашия компютър:

Избор на локална директория

info-icon Важно: След като изберете директория локално на вашия компютър, всичко в текущия ви ownCloud акаунт ще се синхронизира/свали в избраната директория.

От последната стъпка на настройките можете да отворите локалната директория или акаунта ви в ownCloud.

След като изберете Finish можете да отворите приложението от иконата в taskbar лентата (вдясно долу до часовника).

Ако не искате да се синхронизира цялото съдържание на ownCloud акаунта отворете приложението, вляво изберете Account, вдясно маркирайте локалната директория и кликнете бутона Remove.

По този начин ще премахнете синхронизирането на целия ownCloud акаунт и всички директории и файлове в него, в локалната директория. Това няма да изтрие съдържанието в ownCloud или в локалната директория. Единствено се премахва синхронизирането помежду им.

Ако искате да се синхронизира само една определена директория, от секция Account в приложението кликнете на Add Folder….

Изберете директория на вашия компютър (1):

Избор на локална директория за синхронизиране

(2) Въведете име, с което ще разпознавате тази директория в списъка с директории за синхронизиране и кликнете на Next.

В следващия прозорец ще видите директориите в ownCloud акаунта. Изберете директория, която ще се синхронизира с локалната директория (1) и кликнете долу вдясно Add Folder:

Избор на отдалечена директория за синхронизиране

(!) Можете да създадете нова директория в ownCloud акаунта.

След като кликнете на Add Folder съдържанието на двете директории ще се синхронизира:

Синхронизация на локална и отдалечена директории

С ownCloud приложението можете да качите съдържанието на дадена локална директория в ownCloud акаунта ви, след това да премахнете синхронизирането и да изтриете локалната директория.

В случай, че са изтрити данни и искате да ги възстановите, може да ползвате опцията Deleted files през административния уеб панел на ownCloud.

Ако искате да синхронизирате съдържание в ownCloud и на мобилното ви устройство, можете да инсталирате ownCloud клиента за мобилно устройство: https://owncloud.org/install/#mobile .

Обновена: 30.07.2014

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още