1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да добавим галерия в сайта? [Видео]

Как да добавим галерия в сайта? [Видео]

Видео:

Абонирайте се за нашия YouTube канал >>

Искате ли да покажете своето портфолио или да споделите някои страхотни снимки със света? Можете да го направите за нула време, като използвате елемента „Галерия“ в Сайт билдър.

За да започнете да създавате своята галерия, плъзнете и пуснете елемента „Галерия“ от секцията „Елементи“ до желаната позиция в сайта.

Галерия

След като добавите елемента, можете веднага да започнете да качвате любимите си изображения. Продължете напред, кликнете върху елемента „Галерия“ и изберете „Настройки изображения в галерия„.

Настройки изображения в галерия

Вече можете да изберете качени по-рано изображения, да добавяте нови от Вашия компютър или да разгледате наличните от безплатната платформа Unsplash.

изображения

Можете да добавяте Alt имидж, заглавие, описание, тагове и препратка за всяко едно изображение. За целта просто изберете изображението и ще видите опциите, налични вдясно.

Какво ще кажете за промяна на параметрите на галерията? Просто кликнете върху галерията и изберете „Настройки„.

Настройки

Тук и сега имате наличните следните настройки и ще намерите редица възможности, които ще Ви помогнат да персонализирате галерията си така, че да отговаря перфектно на Вашите нужди:

  • Дизайн
  • Заглавия и описания
  • Тагове
  • Разширени настройки
  • Ефекти

Нека да започнем с Дизайн.

Изберете желаното: Стандартно и Тухлена стена (Masonry).

Изберете броя на изображенията, които искате да имате в един ред тук.

Също така можете да промените отстоянията както вертикално, така и хоризонтално.

Съотношението по подразбиране е зададено на 1:1, но винаги можете да изберете желаното съотношение от падащото меню.

След това можете да използвате суичовете, за да добавите или премахнете тагове, да покажете заглавията и описанията и много други неща.

Изберете опцията „Разширени настройки„, за да активирате опцията „Направете слайдър на мобилно устройство„.

Преместете зелените контролери, за да промените височината на елемента „Галерия“ или да преместете черните, за да промените отстоянието/разстоянието.

Защо да не добавите някои страхотни ефекти в галерията?!

Кликнете върху желания, за да го добавите, както и да промените цветовете, които предпочитате за заглавието, описанието и графичния елемент в галерията си, като използвате инструмента за цветове.

Можете да разгледате и опцията „Зареждане на ефекти“ и да изберете този, който Ви допада най-много. Натиснете върху името на ефекта отляво, за да видите как ще изглежда ефектът.

Може да не харесате как Вашата галерия е разположена на страницата. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху иконата „Позициониране„, за да поправите това.

Тук и сега ще имате налични три възможности. Можете да подравните изображението нагоре, център или надолу.

Не пропускайте и опцията „Видимост„!

Тази опция позволява да се създаде определен елемент, който да се показва само на десктоп, таблет и мобилно устройство. Просто изберете първата възможност – „Устройство“ и изберете желаната опция от падащото меню, за да получите пълен контрол върху видимостта на галерията на страницата си.

Имайте предвид и „Локация„. Включете или изключете конкретни градове или държави или задайте подходящ потребителски IP адрес.

Не забравяйте да кликнете върху „Запазване„, след като приключите.

Ако по някаква причина искате да премахнете галерията си, кликнете върху бутона „Изтриване„, за да потвърдите действието си.

Лесно като детска игра, нали?

Ако имате нужда от допълнително съдействие, не се колебайте да се свържете с нас по чат, имейл или телефон!

Обновена: 31.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още