1. Начало
  2. SSL/TLS сертификати
  3. Какви SSL/TLS сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

Какви SSL/TLS сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

SSL/TLS сертификатите

SSL/TLS сертификатите, които СуперХостинг.БГ предлага, се издават от оторизиран провайдър (GeoТrust, Commodo, VeriSign) и са съвместими с 99% от уеб браузърите.

При ползване на тези сертификати уеб браузърите не извеждат съобщение, че посещението на сайта е рисковано. При някои от тези сертификати, чрез т.нар. "печат", потребителят може директно да провери от кого е издаден и до кога е валиден SSL/TLS сертификата.

Сертификатите, издадени от доверен оторизиращ орган (Certificate Authority), се различават от тези, които са самоподписани. Наричани още "Selfsigned", тези сертификати са безплатни, осигуряват криптирана връзка, но браузърите не ги разпознават и извеждат предупредителни съобщения, че сертификатът не е признат (издаден) от оторизиран провайдър. Обикновено съобщенията са съпроводени с текст, че сайтът съдържа потенциален риск за данните, които потребителят би могъл да въведе. Тези съобщения в повечето случаи карат незапознатите потребители да се чувстват несигурни за своите данни и те започват да гледат на дадения сайт с недоверие. Ако става въпрос за онлайн магазин, подобни съобщения обикновено водят до загуба на потенциални клиенти.

Инсталация на SSL/TLS сертификат

Инсталацията на SSL/TLS сертификат може да се извърши през контролния панел cPanel.

Вижте повече: 🔗 Инсталация на SSL/TLS сертификат в cPanel | Help

Инсталацията на SSL/TLS сертификат, издаден посредством СуперХостинг.БГ, е безплатна при споделен хостинг, Managed VPS и Shopiko.

Вижте още:

🔗 SSL/TLS сертификатите - сигурност при комуникацията | Help

🔗 Конфигуриране на SSL/TLS сертификат, закупен от СуперХостинг.БГ | Help

Обновена: 19.03.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още