https://help.superhosting.bg/ssl-certificates.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Какви SSL сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

SSL сертификати
ssl, self signed ssl, trusted ssl

SSL сертификатите

info-iconSSL сертификатите, които СуперХостинг.БГ предлага, сe издават от оторизиран провайдър (GeoТrust, Commodo, VeriSign) и са съвместими с 99% от уеб браузърите.

При ползване на тези сертификати уеб браузърите не извеждат съобщение, че посещението на сайта е рисковано. При някои от тези сертификати, чрез т.нар. "печат", потребителят може директно да провери от кого е издаден и до кога е валиден SSL сертификата.

Сертификатите, издадени от доверен оторизиращ орган (Certificate Authority), се различават от тези, които са самоподписани. Наричани още "Selfsigned", тези сертификати са безплатни, осигуряват криптирана връзка, но браузърите не ги разпознават и извеждат предупредителни съобщения, че сертификатът не е признат (издаден) от оторизиран провайдър. Обикновено съобщенията са съпроводени с текст, че сайтът съдържа потенциален риск за данните, които потребителят би могъл да въведе. Тези съобщения в повечето случаи карат незапознатите потребители да се чувстват несигурни за своите данни и те започват да гледат на дадения сайт с недоверие. Ако става въпрос за онлайн магазин, подобни съобщения обикновено водят до загуба на потенциални клиенти.

Инсталация на SSL сертификат

info-iconИнсталацията на SSL сертификат, издаден посредством СуперХостинг.БГ, е безплатна при споделен хостинг, Managed VPS и Shopiko.

Ако SSL сертификатът бъде инсталиран на сървър, на който не се поддържа SNI технологията*, е необходимо акаунтът да бъде прехвърлен на самостоятелен IP адрес, който се заплаща допълнително.

Повечето сървъри на СуперХостинг.БГ поддържат SNI, а тези които все още не поддържат, поради ограничения на операционната система, поетапно се ъпдейтват.

*SNI технологията дава възможност на един IP адрес да се инсталира повече от един SSL сертификат.

500px270px
SuperHosting.BG
  SSL сертификати
 • Let's Encrypt сертификати
  През опцията Let's Encrypt SSL в cPanel можете да изискате издаване и да инсталирате SSL сертификат за всеки един от добавените домейни в хостинг акаунта. С Let's Encrypt сертификатите можете да... »
 • Конвертиране и изтегляне на SSL сертификат в .PFX формат
  Ако за инсталацията на SSL сертификата е необходимо той да бъде в .pfx формат, например за Windows базиран сървър, е необходимо да го конвертирате. След като имате вече издаден SSL сертификат,... »
 • HTTPS - Част от съдържанието на сайта се зарежда през несигурна връзка (HTTP)
  Когато даден сайт се зарежда през HTTPS (https://mysupersite.com), връзката със сървъра се криптира чрез ползването на SSL (SSL сертификат). По този начин данните, предавани между потребителя и сървъра, са в... »
 • Преиздаване на SSL сертификат от GeoТrust
  Преиздаване на SSL сертификат е възможно, ако сертификатът вече е издаден. При преиздаване могат да се променят данните в заявката за издаване на сертификат CSR (фирма, адрес и други), но... »
 • Създаване на CSR в cPanel
  За да създадете заявка за издаване на сертификат (Certificate Signing Request - CSR) достъпете контролния панел cPanel и изберете меню SSL/TLS. След това кликнете на Генериране, преглед, качване или изтриване на... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg