1. Начало
  2. SSL сертификати
  3. Какви SSL сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

Какви SSL сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

SSL сертификатите

SSL сертификатите, които СуперХостинг.БГ предлага, сe издават от оторизиран провайдър (GeoТrust, Commodo, VeriSign) и са съвместими с 99% от уеб браузърите.

При ползване на тези сертификати уеб браузърите не извеждат съобщение, че посещението на сайта е рисковано. При някои от тези сертификати, чрез т.нар. "печат", потребителят може директно да провери от кого е издаден и до кога е валиден SSL сертификата.

Сертификатите, издадени от доверен оторизиращ орган (Certificate Authority), се различават от тези, които са самоподписани. Наричани още "Selfsigned", тези сертификати са безплатни, осигуряват криптирана връзка, но браузърите не ги разпознават и извеждат предупредителни съобщения, че сертификатът не е признат (издаден) от оторизиран провайдър. Обикновено съобщенията са съпроводени с текст, че сайтът съдържа потенциален риск за данните, които потребителят би могъл да въведе. Тези съобщения в повечето случаи карат незапознатите потребители да се чувстват несигурни за своите данни и те започват да гледат на дадения сайт с недоверие. Ако става въпрос за онлайн магазин, подобни съобщения обикновено водят до загуба на потенциални клиенти.

Инсталация на SSL сертификат

Инсталацията на SSL сертификат, издаден посредством СуперХостинг.БГ, е безплатна при споделен хостинг, Managed VPS и Shopiko.

Ако SSL сертификатът бъде инсталиран на сървър, на който не се поддържа SNI технологията*, е необходимо акаунтът да бъде прехвърлен на самостоятелен IP адрес, който се заплаща допълнително.

Повечето сървъри на СуперХостинг.БГ поддържат SNI, а тези които все още не поддържат, поради ограничения на операционната система, поетапно се ъпдейтват.

*SNI технологията дава възможност на един IP адрес да се инсталира повече от един SSL сертификат.

Обновена: 19.11.2011

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още