1. Начало
  2. Сигурност и защита
  3. TLS/SSL сертификати
  4. Какви SSL/TLS сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

Какви SSL/TLS сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

SSL/TLS сертификатите, които СуперХостинг.БГ предлага, се издават от оторизиран провайдър (GeoТrust, Sectigo, VeriSign) и са съвместими с 99% от уеб браузърите.

SSL сертификати от доверени сертифициращи органи (CA)

Имаме удоволствието да Ви предложим SSL сертификати от три от най-известните издатели в света – GeoTrust, Sectigo и VeriSign.

geotrust_ssl
sectigo_ssl
verisign_norton

Сертификатите, издадени от доверен сертифициращ орган (Certificate Authority, CA), се различават от тези, които са самоподписани. Наричани още „Self-signed“, тези сертификати са безплатни, осигуряват криптирана връзка, но браузърите не ги разпознават и извеждат предупредителни съобщения, че сертификатът не е признат (издаден) от оторизиран провайдър.

Сертификатите на различните издатели в даден клас се различават основно по големина на паричната гаранция и допълнителни екстри, предлагани от издателя. Предлагайки сертификати на различни издатели и от различни класове, даваме възможност на всеки наш клиент да избере необходимото ниво на защита спрямо финансовата инвестиция, която е склонен да направи.

Видове SSL сертификати

Според обекта на валидация различаваме няколко вида сертификати:

  • Сертификат за валидация на един конкретен домейн – това са най-бюджетните и съответно най-често използвани сертификати. (Такива са RapidSSL на GeoTrust, Sectigo Essential на Sectigo и др.).
  • Сертификат за валидация на няколко поддомейна към един домейн – това е така нареченият wildcard сертификат (Wildcard SSL), който удостоверява всички поддомейни – например news.domain.com, sport.domain.com, shop.domain.com могат да бъдат защитени само с един сертификат за *.domain.com. За целта могат да се ползват Essential Wildcard и Premium Wildcard на Sectigo, True BusinessID Wildcard на GeoTrust и други.
  • Сертификат за разширена валидация на самоличността зад името на сайта (домейна) – това е така нареченият Extended Validation (EV) SSL. Той осигурява най-високо ниво на доверие и съответно най-сериозно застрахователно покритие.

EV сертификатите имат по-сложна процедура по издаване, но осигуряват директни визуални предимства и лесна разпознаваемост от крайния потребител. Те автоматично се разпознават от повечето съвременни браузъри и се маркират със следните елементи:

  • Катинар в адресната линия;
  • Името на компанията се вижда при клик върху катинара;
  • Информация за организацията в детайлите на сертификата.

Сертификати от този клас са True BusinessID with EV на GeoTrust, Sectigo EV и други.


Вижте как да направите поръчка на SSL сертификат и как да го активирате за сайта Ви: Поръчка на SSL сертификат и активирането му за сайта | Help

Обновена: 01.06.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още