1. Начало
 2. SSL/TLS сертификати
 3. Какви SSL/TLS сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

Какви SSL/TLS сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

SSL/TLS сертификатите, които СуперХостинг.БГ предлага, се издават от оторизиран провайдър (GeoТrust, Sectigo, VeriSign) и са съвместими с 99% от уеб браузърите.

SSL сертификати от доверени сертифициращи органи (CA)

Имаме удоволствието да Ви предложим SSL сертификати от три от най-известните издатели в света – GeoTrust, Sectigo и VeriSign.

Сертификатите, издадени от доверен сертифициращ орган (Certificate Authority, CA), се различават от тези, които са самоподписани. Наричани още „Self-signed“, тези сертификати са безплатни, осигуряват криптирана връзка, но браузърите не ги разпознават и извеждат предупредителни съобщения, че сертификатът не е признат (издаден) от оторизиран провайдър.

Сертификатите на различните издатели в даден клас се различават основно по големина на паричната гаранция и допълнителни екстри, предлагани от издателя. Предлагайки сертификати на различни издатели и от различни класове, даваме възможност на всеки наш клиент да избере необходимото ниво на защита спрямо финансовата инвестиция, която е склонен да направи.

Видове SSL сертификати

Според обекта на валидация различаваме няколко вида сертификати:

 • Сертификат за валидация на един конкретен домейн – това са най-бюджетните и съответно най-често използвани сертификати. (Такива са RapidSSL на GeoTrust, Sectigo Essential на Sectigo и др.).
 • Сертификат за валидация на няколко поддомейна към един домейн – това е така нареченият wildcard сертификат (Wildcard SSL), който удостоверява всички поддомейни – например news.domain.com, sport.domain.com, shop.domain.com могат да бъдат защитени само с един сертификат за *.domain.com. За целта могат да се ползват Essential Wildcard и Premium Wildcard на Sectigo, True BusinessID Wildcard на GeoTrust и други.
 • Сертификат за разширена валидация на самоличността зад името на сайта (домейна) – това е така нареченият Extended Validation (EV) SSL. Той осигурява най-високо ниво на доверие и съответно най-сериозно застрахователно покритие.

EV сертификатите имат по-сложна процедура по издаване, но осигуряват директни визуални предимства и лесна разпознаваемост от крайния потребител. Те автоматично се разпознават от повечето съвременни браузъри и се маркират със следните елементи:

 • Катинар в адресната линия;
 • Името на компанията се вижда при клик върху катинара;
 • Информация за организацията в детайлите на сертификата.

Сертификати от този клас са True BusinessID with EV на GeoTrust , Sectigo EV и други.

Поръчка на SSL сертификат

На страницата https://www.superhosting.bg/web-hosting-page-certificates.php имате възможност да видите всички наши предложения за SSL продукти, както и да филтрирате резултатите по издател и тип.

Филтриране на SSL сертификатите по издател или тип.

За да поръчате сертификат, следвайте следните стъпки:

 1. Изберете SSL сертификат

Изберете колко SSL сертификата желаете да поръчате и натиснете Поръчване.

 1. Клиентски профил

Влезте във Вашия клиентски профил или попълнете данни за нов клиент и кликнете Регистриране на профил.

 1. Преглед на поръчката

Прегледайте поръчката.

Прегледайте общите условия за използване на услугата. Маркирайте Вашето съгласие.

 1. Плащане на поръчката

Изберете подходящия за Вас начин на плащане като изберете съответния радио бутон и продължете с Плащане на поръчка.

След като се получи потвърждение за извършено плащане по поръчката, следващата стъпка е конфигуриране на заявка за издаване на SSL сертификата през Вашия клиентски профил. Вижте повече: 🔗 Конфигуриране на SSL сертификат, закупен от СуперХостинг.БГ | Help

Вижте още: 🔗 Колко време отнема издаването на SSL сертификат? | Help

Стъпки за активиране на сигурна HTTPS връзка със сайта

 1. Поръчка на SSL/TLS сертификат през сайта на СуперХостинг.БГ: SSL/TLS сертификати.
 2. Конфигуриране и издаване.
  След като поръчката е обработена, следва въвеждане на данните за сертификата в клиентския Ви профил, с които той ще бъде издаден.
 3. Инсталиране в cPanel.
  След като сертификатът е издаден, той се инсталира в cPanel.
 4. Активиране на HTTPS за сайта.
  След инсталацията на сертификата в cPanel, следва сигурната HTTPS връзка да се активира в сайта.
  Според различните CMS системи активирането може да изисква различни настройки. Например да се създаде пренасочване, с което сайтът да се зарежда през сигурна връзка (HTTPS).
  Вижте повече за активиране на HTTPS в: WordPress и OpenCart.
 5. Поправка на ресурсите в сайта, които все още се зареждат през несигурната HTTP връзка.

Важно: Ако към поръчката за SSL сертификата сте добавили услугата Managed SSL – не е нужно да извършвате допълнителни действия, за да активирате сигурната връзка за сайта. Ние ще се погрижим за това.

Обновена: 18.05.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още