1. Начало
 2. SSL/TLS сертификати
 3. Какви SSL/TLS сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

Какви SSL/TLS сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

SSL/TLS сертификатите

SSL/TLS сертификатите, които СуперХостинг.БГ предлага, се издават от оторизиран провайдър (GeoТrust, Commodo, VeriSign) и са съвместими с 99% от уеб браузърите.

При ползване на тези сертификати уеб браузърите не извеждат съобщение, че посещението на сайта е рисковано. При някои от тези сертификати, чрез т.нар. „печат“, потребителят може директно да провери от кого е издаден и до кога е валиден SSL/TLS сертификата.

Сертификатите, издадени от доверен оторизиращ орган (Certificate Authority), се различават от тези, които са самоподписани. Наричани още „Selfsigned“, тези сертификати са безплатни, осигуряват криптирана връзка, но браузърите не ги разпознават и извеждат предупредителни съобщения, че сертификатът не е признат (издаден) от оторизиран провайдър. Обикновено съобщенията са съпроводени с текст, че сайтът съдържа потенциален риск за данните, които потребителят би могъл да въведе. Тези съобщения в повечето случаи карат незапознатите потребители да се чувстват несигурни за своите данни и те започват да гледат на дадения сайт с недоверие. Ако става въпрос за онлайн магазин, подобни съобщения обикновено водят до загуба на потенциални клиенти.

Стъпки за активиране на сигурна връзка със сайта

 1. Поръчка на SSL/TLS сертификат през сайта на СуперХостинг.БГ: SSL/TLS сертификати.
 2. Конфигуриране и издаване.
  След като поръчката е обработена, следва въвеждане на данните за сертификата в клиентския Ви профил, с които той ще бъде издаден.
 3. Инсталиране в cPanel.
  След като сертификатът е издаден, той се инсталира в cPanel.
 4. Активиране на HTTPS за сайта.
  След инсталацията на сертификата в cPanel, следва сигурната HTTPS връзка да се активира в сайта.
  Според различните CMS системи активирането може да изисква различни настройки. Например да се създаде пренасочване, с което сайтът да се зарежда през сигурна връзка (HTTPS).
  Вижте повече за активиране на HTTPS в: WordPress и OpenCart.
 5. Поправка на ресурсите в сайта, които все още се зареждат през несигурната HTTP връзка.

Вижте още:

🔗 SSL/TLS сертификатите – сигурност при комуникацията | Help

Обновена: 21.05.2020

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още