1. Начало
  2. SSL сертификати
  3. Какви SSL сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

Какви SSL сертификати се предлагат от СуперХостинг.БГ?

SSL сертификатите

SSL сертификатите, които СуперХостинг.БГ предлага, се издават от оторизиран провайдър (GeoТrust, Commodo, VeriSign) и са съвместими с 99% от уеб браузърите.

При ползване на тези сертификати уеб браузърите не извеждат съобщение, че посещението на сайта е рисковано. При някои от тези сертификати, чрез т.нар. "печат", потребителят може директно да провери от кого е издаден и до кога е валиден SSL сертификата.

Сертификатите, издадени от доверен оторизиращ орган (Certificate Authority), се различават от тези, които са самоподписани. Наричани още "Selfsigned", тези сертификати са безплатни, осигуряват криптирана връзка, но браузърите не ги разпознават и извеждат предупредителни съобщения, че сертификатът не е признат (издаден) от оторизиран провайдър. Обикновено съобщенията са съпроводени с текст, че сайтът съдържа потенциален риск за данните, които потребителят би могъл да въведе. Тези съобщения в повечето случаи карат незапознатите потребители да се чувстват несигурни за своите данни и те започват да гледат на дадения сайт с недоверие. Ако става въпрос за онлайн магазин, подобни съобщения обикновено водят до загуба на потенциални клиенти.

Инсталация на SSL сертификат

Инсталацията на SSL сертификат може да се извърши през контролния панел cPanel.

Вижте повече: 🔗 Инсталация на SSL сертификат в cPanel | Help

Инсталацията на SSL сертификат, издаден посредством СуперХостинг.БГ, е безплатна при споделен хостинг, Managed VPS и Shopiko.

Вижте още:

🔗 SSL сертификатите - сигурност при комуникацията | Help

🔗 Конфигуриране на SSL сертификат, закупен от СуперХостинг.БГ | Help

Обновена: 09.10.2019

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още