1. Начало
  2. SSL/TLS сертификати
  3. SSL и TLS (Transport Layer Security)

SSL и TLS (Transport Layer Security)

SSL протоколът е предшественик на новия и по-добър протокол TLS (Transport Layer Security). SSL протоколът вече не се използва (последна версия SSL 3.0), вместо него се използва TLS протокола.

Последната и най-сигурна версия на TLS е 1.3.

Основното предназначение на протокола TLS е да установи защита на информацията от подслушване, подправяне и т.н. TLS осигурява висока степен на конфиденциалност. Използва се при онлайн разплащания, онлайн трансфери, електронно банкиране и други.

SSL сертификатът (въпреки че вече е по-правилно да се нарича TLS сертификат) осигурява криптирана връзка между сървъра и клиентския браузър. Ако от Вашия уеб сайт се изпраща или се получава конфиденциална информация (платежни данни, информация за профили и акаунти, пароли за достъп, данни от кредитни карти, банкови сметки и т.н.), тогава е препоръчително да се инсталира SSL/TLS сертификат.

SSL/TLS сертификатите предлагани от СуперХостинг.БГ са издадени от оторизиран провайдър (trusted authority) и са съвместими с 99,9% от браузърите. При тях не се извежда съобщение, че посещението на сайта е рисковано.

Вижте още: 🔗 cPanel AutoSSL – SSL/TLS сертификат за всеки домейн | Help

Обновена: 21.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още