https://help.superhosting.bg/activate-remote-db-access.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Активиране на отдалечен достъп до базите данни

MySQL
бази данни, отдалечен достъп, remote access db, database, openvpn

СуперХостинг.БГ предлага отдалечен достъп до базите данни. Достъпът се предлага  само и единствено за администрация на базите данни. Не се допуска използването му от приложения, работещи на компютърни системи, различни от тази, на която е разположена съответната база данни.

За да можете да ползвате отдалечен достъп до базите данни, първо е необходимо да активирате отдалечения достъп през клиентския ви профил и след това да инсталирате OpenVPN, локално на вашия компютър.

Активиране на отдалечения достъп през клиентския профил

Отдалеченият достъп до базите данни се активира от клиентския профил, в сайта на СуперХостинг.БГ, от меню "Отдалечен достъп до бази данни". За да активирате достъпа, натиснете бутона "Активирай":

Активиране на отдалечен достъп до базите данни

След активиране на отдалечения достъп, данните за връзка през OpenVPN (потребител и парола) ще бъдат изпратени на контактния имейл адрес.

Отдалечен достъп до базите данни

Свалете конфигурационните файлове, тъй като те ще са необходими за настройка на OpenVPN и успешното свързване.

Инсталиране на OpenVPN

След като отдалеченият достъп е активиран и разполагате с конфигурационните файлове, преминете към инсталация на OpenVPN. Тъй като инструкциите за инсталация на OpenVPN са по-дълги и подробни, са преместени в отделна статия:

Инсталация на OpenVPN

Следвайте инструкциите от статията и инсталирайте локално на вашия компютър OpenVPN.

500px270px
SuperHosting.BG
  MySQL
 • MySQL - Импорт на данни от текстов файл, с SQL заявка
  В случай че е необходимо да направите импорт на данни от текстов файл (.txt, .csv...), в таблица в базата данни, ще е необходимо да ползвате LOAD DATA LOCAL INFILE, вместо... »
 • Какво е INFORMATION_SCHEMA?
  INFORMATION_SCHEMA е виртуална информационна база данни състояща се от виртуални таблици (Views). Информацията се представя в табличен вид, но тази виртуална база данни не съдържа реални таблици. Въпреки това информацията... »
 • Отдалечен достъп до база данни през ODBC
  Преди да е възможно да се извърши свързването през ODBC драйвър с MySQL сървъра е необходимо да се активира отдалечения достъп до базите данни в хостинг акаунта. За връзка с MySQL... »
 • Поддръжка на MySQLi
  Разширението MySQLi (MySQL Improved) представлява драйвер за MySQL. Използва се при скриптове на PHP за връзка към MySQL бази данни. MySQLi е подобрена версия на по-стария PHP MySQL драйвер. MySQLi има... »
 • Импорт на база данни със Stored Procedure
  При импорт на база данни, ако базата съдържа една или повече сторнати процедури (stored procedure), е възможно да се появи съобщение You need Super Privileges for this operation Причината за появата на... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg