1. Начало
  2. Домейни
  3. Управление на домейн
  4. Промяна на DNS настройките на домейн

Промяна на DNS настройките на домейн

След като имате регистриран или трансфериран домейн при СуперХостинг.БГ, неговите DNS настройки можете да управлявате през клиентския Ви профил – Моят профил.

Влезте във Вашия клиентски профил, изберете меню Домейни – управление и ще видите всички Ваши домейни. За всеки един от тях има възможност за редакция на Контактни данни и Настройки.

DNS настройки за домейна.

За да редактирате DNS настройките за домейна, кликнете на Настройки.

В раздел Настройки на DNS за домейн имате две опции – Задаване на DNS сървъри и DNS хостинг.

Промяна на DNS настройките на домейн
Промяна на DNS настройките на домейн.

За да редактирате тези опции изберете бутона Редактирай.

Задаване на DNS нейм сървъри

Използвайте тази опция, когато искате да промените нейм сървърите за домейна. Промяна на нейм сървърите най-често се извършва за насочване на домейна към друг хостинг сървър.

При регистрацията на домейн от СуперХостинг.БГ се задават по подразбиране два нейм сървъра (от вида nsxy.superhosting.bg и nsxz.superhosting.bg).

След като маркирате опцията Задаване на DNS сървъри, можете да въведете нейм сървъри, към които домейнът ще бъде насочен. Необходими са поне два нейм сървъра.

Запазете промяната със Запази.

Ако нейм сървърите, които са зададени за домейна, са тези на СуперХостинг.БГ (nsxxx.superhosting.bg), редакцията на DNS записите се извършва през контролния панел cPanel » Редактор на DNS зони. През този редактор можете да променяте DNS записи като A, CNAME, SRV, TXT и други.

Важно: Имайте предвид, че след промяна на DNS настройките за домейна, технологичното време за опресняване на новата DNS информация е от 2 до 48 часа.

Вижте как да насочите домейн към Вашия хостинг акаунт при СуперХостинг.БГ: 🔗 Как да насоча домейна към хостинг акаунта ми? | Help

DNS хостинг

DNS хостинг е услуга, чрез която може да се управлява DNS зоната на домейна, без да му се задават определени нейм сървъри.

Вижте как да редактирате DNS записите в DNS хостинг панела: 🔗 DNS настройки на домейна (DNS хостинг) | Help

При активиране на DNS хостинг, за домейна се задават автоматично системни нейм сървъри, на които се хоства (създава и управлява) DNS зоната и записите му. Ще можете да редактирате DNS записите като A, CNAME, SRV, TXT и други през панела в клиентския профил.

Редакция на DNS записите на домейн - DNS хостинг панел в клиентския профил.
Редакция на DNS записите на домейн – DNS хостинг панела в клиентския профил.

DNS хостинг се използва, когато не разполагате с нейм сървъри, които да зададете за домейна, но имате нужда да управлявате DNS записите му.

Повече за нейм сървърите и DNS записите: 🔗 DNS зона и DNS записи (Какво е DNS?) | Blog

Важно: След промяна на DNS настройките за домейна, технологичното време за опресняване на новата DNS информация е от 2 до 48 часа.

Обновена: 28.09.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още