1. Начало
  2. Домейни
  3. Управление на домейн
  4. Промяна на DNS настройките на домейн

Промяна на DNS настройките на домейн

Промяна на нейм сървърите за домейн регистриран при СуперХостинг.БГ

Промяна на NS-ите (нейм сървърите) на домейн, закупен от СуперХостинг.БГ, може да бъде направена от Моят профил в сайта на СуперХостинг.БГ.

След като влезете във вашия клиентски профил, изберете меню „Домейни – управление„. Ще видите всички домейни, които са закупени от СуперХостинг.БГ и срещу всеки един от тях възможността за промяна на контактните данни и за настройки на DNS. За да редактирате DNS настройките за домейна, кликнете на Настройки.

Настройки на DNS за домейн

В раздел Настройки на DNS за домейн имате две опции – Задаване на DNS сървъри (1) и DNS хостинг (2). За да редактирате тези опции изберете бутона „Редактирай„.

Задаване на (DNS) нейм сървъри (1)

Промяна на DNS настройките на домейн

Използвайте тази опция когато искате да промените отговорните нейм сървъри за домейна.

След като маркирате опцията Задаване на DNS сървъри (1), въведете желаните от вас нейм сървъри и запазете промяната със Запази.

Необходимо е да въведете минимум два нейм сървъра.

В случай че ползвате нейм сървърите на СуперХостинг.БГ (nsxxx.superhosting.bg) и желаете да промените определен DNS запис, като например A, CNAME, SRV, TXT и други, това можете да извършите през контролния панел cPanel » Редактор на DNS зони.

Важно: Имайте предвид, че след промяна на DNS настройките за домейна, технологичното време за опресняване на новата DNS информация е от 2 до 48 часа.

DNS хостинг (2)

Ако не разполагате с нейм сървъри, можете да редактирате специфични DNS записи за домейна като A, CNAME, SRV, TXT и други, през опцията DNS хостинг (2).

Важно: Имайте предвид, че след промяна на DNS настройките за домейна, технологичното време за опресняване на новата DNS информация е от 2 до 48 часа.

Обновена: 12.03.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още