DNS хостинг

Ако не можете да асоциирате домейна с Вашия хостинг чрез въвеждане на нейм сървъри, той може да бъде насочен към IP адрес, към друг домейн или поддомейн.

Промяна на DNS настройките за домейн регистриран при СуперХостинг.БГ

При насочване към IP адрес, IP адресът трябва да бъде реален, статичен.

Информация как да пренасочите .eu домейн можете да намерите тук.

За да редактирате DNS записите за домейн, е необходимо да влезете във Вашия клиентски профил и да изберете меню Домейни – управление.

Активиране на DNS хостинг

Ще видите всички домейни, които са закупени от СуперХостинг.БГ, и срещу всеки възможността за промяна на контактните данни и настройки на DNS. Кликнете на Настройки за домейна. Натиснете бутона Редактирай, маркирайте „DNS хостинг“ и след това  натиснете бутона Запази.

Редакция на DNS записи

От тази страница можете да редактирате DNS записите за домейна.

Редакция на DNS записи

(1) Име на хост: Първите записи, оцветени в сиво, са основни за домейна и не може да се изтриват:

* всички поддомейни към домейна;
@ самият домейн;
www поддомейна www.

(2) Адрес: В зависимост от типа запис, тук трябва да се въведе IP адрес, домейн или URL адрес, към който ще се извърши насочването. Ако сте избрали А запис, в тези полета попълнете IP адреса, към който ще бъде насочен домейна.

(3) Тип запис: Можете да изберете типа на DNS записа – A, AAAA, CNAME, URL пренасочване, FRAME пренасочване, TXT или SRV.

(4) Изтрий: Всички допълнително добавени редове могат да се изтриват, без основните сиви записи. При избор за изтриване на основен запис, реда няма да се премахне, само неговото съдържание.

Добавяне на SRV запис

Добавяне на нов SRV запис

За добавянето на SRV запис има специални полета, които отговарят на форма̀та на записа и е необходимо да бъдат попълнени коректно.

Например SRV записът, посочен в таблицата по-долу, трябва да се въведе по следния начин в полетата. Параметърът Name/Име не се попълва.

Service (Услуга)Protocol (Протокол)Port (Порт)Weight (Тежест)Priority (Приоритет)Name (Име)Target (Цел)
_sip_tls4431100@sipdir.online.lync.com

Пренасочване на домейн

Ако пренасочвате домейна към друг домейн или URL адрес, в полето „Адрес“ въведете домейн или URL адрес.

Независимо от типа на пренасочването, то в голяма степен затруднява търсещите маши (Google, Yahoo и т.н.) при асоцииране на съдържанието на сайта с пренасочения домейн. Ако желаете да постигнете добри резултати при търсене, е най-добре да асоциирате домейна с хостинг акаунт или с Add-On домейн към хостинг акаунт.

За някои домейни, в зависимост от регистратора, URL и Frame пренасочване не се поддържа и посочените настройки не са налични в клиентския профил.

URL пренасочване

URL пренасочване на домейн

При URL пренасочване домейнът директно се пренасочва към избрания адрес. При въвеждането на домейна-източник в браузър, в адресната лента първоначално се изписва името на домейна-източник (например: mydomain.com), а след това се показва и остава изписан домейнът-цел, към който е пренасочен (например: https://myotherdomain.com/url).

FRAME пренасочване

При FRAME пренасочване домейнът се пренасочва чрез „frame“ (вътрешна страница). При въвеждане на домейна-източник в браузър, в адресната лента остава изписано само името на домейна-източник. Към него не се добавят директории и имена на файлове тъй като браузърът показва „рамка“, в която като вътрешна страница се зарежда домейнът-цел. Например ако насочвате домейн mydomain.com към mysitename.com, в адресната лента на браузъра ще се показва mydomain.com.

Важно: В полетата за допълнителна информация към Frame пренасочването – Заглавие, Описание и Ключови думи, е нужно текстът да е на латиница. В посочените полета не се поддържа текст на кирилица.

Редакция на Mail записи

Можете да изберете няколко варианта за добавяне на mail записи. При избор на имейл пренасочване можете да пренасочите имейл акаунт към друг имейл адрес.

Редакция на Mail записи

Също така можете да изберете тип на mail записа „Улеснено ( Към IP адрес)„, където можете да въведете IP адреса на имейл сървъра, на който ще се получават имейлите.

Редакция на Mail записи за домейн

Можете да въведете MX записи за домейна. Имайте предвид, че за MX запис е необходимо да се въведе валидно име на хост (например: mail.mydomain.com). Необходимо е да създадете A запис за поддомейна mail.mydomain.com, като зададете IP адреса на сървъра, на който ще се получава пощата. След това можете да въведете MX запис, като в полето „Адрес“ поставите създадения поддомейн.

Въвеждане на MX записи за домейн

Обикновено промените по DNS записите се отразяват в рамките на един час, освен в случаите, когато е била осъществена и промяна на нейм сървърите, като периодът на пълно опресняване на DNS продължава от 2-48 часа.

Ако за домейна са зададени нейм сървърите на хостинг акаунта (nsxy.superhosting.bg и nsxz.superhosting.bg), DNS записите му можете да редактирате през cPanel » Редактор на DNS зони.

Обновена: 12.03.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още