1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как да създадем лендинг страница в Сайт билдър?

Как да създадем лендинг страница в Сайт билдър?

В света на дигиталния маркетинг лендинг страницата има своята съществена и значима роля. Нейна задача е да насочи вниманието на потребителите към една определена кампания, продукт или действие, които към даден момент са важни за развитието на един бизнес и са част от маркетинговата му стратегия.

Сайт билдър е чудесен инструмент за тази цел, защото прави възможно създаването на лендинг страница лесно като детска игра за съвсем кратко време. Най-хубавата част – не са Ви необходими специални технически умения, за да структурирате нейната визия и функционалност. 

Само следвайте инструкциите и ще се убедите сами!

  1. Активирайте тестов сайт и изберете шаблон.

Платформата на Сайт билдър е толкова адаптивна, че на практика можете да приспособите всеки един от дизайнерските шаблони в нея спрямо Вашата идея. Опцията Drag & drop Ви дава възможност да правите бързи размествания на различните елементи в страницата само с няколко клика. 

Създайте своя тестов сайт и изберете шаблон.
Създайте своя тестов сайт и изберете шаблон.

Ние ще Ви покажем как да оформите лендинг страница от празен шаблон. 

На третата стъпка от активацията на Вашия тестов сайт изберете шаблона Default.

Скролнете до шаблона Default и го изберете.
Скролнете до шаблона Default и го изберете.

По подразбиране в него не присъстват никакви елементи и можете да започнете да подреждате всичко от самото начало.

  1. Започнете с хедъра.

Това е мястото, на което да разположите логото на Вашия бранд или кампания. Ако нямате такова, Сайт билдър има грижата да Ви осигури такова с помощта на опцията Лого дизайнер. Отворете инструмента от таблото за управление на Вашия сайт и направете Вашето лого за отрицателно време. 

Оформете хедъра, като добавите лого, икони към профилите Ви в социалните мрежи, както и информация, която смятате за важна.
Оформете хедъра, като добавите лого, икони към профилите Ви в социалните мрежи, както и информация, която смятате за важна.

Повече за работата с Лого дизайнера можете да откриете в помощната ни статия: Сайт билдър – създаване на фирмено лого за сайта

Освен лого в хедъра можете да добавите и бутони с препратка към профилите Ви в социалните мрежи. Така посетителите на страницата ще могат да научат повече за Вас и активностите, които организирате. Включете бутон към Вашата Facebook страница, Instagram профил, Twitter акаунт, YouTube канал и още. Кликнете върху бутона Елементи в лявата лента от администрацията на сайта и скролнете до съответния елемент. Включете тези, които са Ви необходими.

Разбира се, ако искате да добавите още някой елемент, който считате за важен, направете го. Това може да бъде имейл адрес, телефон или друго.

  1. Изберете атрактивни изображения.

Красивата визия може да въздейства по най-различни начини върху потребителите и голяма част от реакциите, които предизвикват, са положителни. Сайт билдър може да Ви предложи богат избор от изображения, в случай че не разполагате със собствени фотографии, които да използвате в страницата си. Интеграцията с Unsplash е удобна за всеки, който не е успял предварително да заснеме продуктите или идеите си.

За да добавите желаните снимки, кликнете върху бутона “Елементи”. С помощта на Drag & drop издърпайте елемента “Изображение” до мястото, на което искате да го позиционирате. Разгледайте различните опции за оформление и задайте настройките, с които да постигнете търсения изглед. 

За да добавите изображение, отворете секция "Елементи" и с помощта на функцията Drag & drop издърпайте елемента до желаната позиция в сайта.
За да добавите изображение, отворете секция „Елементи“ и с помощта на функцията Drag & drop издърпайте елемента до желаната позиция в сайта.
  1.  Подберете подходящи послания.

Един от най-ключовите фактори при изграждането на лендинг страница е съдържанието и визиите да си кореспондират непосредствено едни с други. Така посетителите няма да се поколебаят къде са попаднали, каква е идеята на сайта и какво действие би следвало да предприемат. 

Ако организирате например коктейлен мастър клас, би следвало да опишете цялата концепция в лендинг страницата и да я структурирате така, че с едно скролване по нея потребителите да научат всичко най-важно за предстоящото събитие. 

Вмъкнете текст, като натиснете върху бутона “Елементи” и издърпате параграф или заглавие до желаната позиция в сайта. Оформете го в подходящ шрифт, размер и цвят. Опциите са разнообразни в зависимост от желания резултат.

През секция "Елементи" можете да добавяте параграфи и заглавия.
През секция „Елементи“ можете да добавяте параграфи и заглавия.
  1. Използвайте бутони с призив за действие.

От същото място в лявата лента от администрацията на сайта бихте могли да добавите и бутон, в случай че искате да насочите аудиторията към извършването на конкретно действие. Такова например е купуването на билети, резервация на места, запазване на часове и други.

Не забравяйте да сложите и препратка към онлайн дестинацията, до която трябва да стигнат посетителите на сайта Ви, за да осъществят успешно интеракцията. Това се случва с един клик върху вече добавения елемент и избиране на опцията “Настройки препратка” в лентата за редакция. Натиснете “Запазване” в диалоговия прозорец и избраният от Вас бутон става активен за посетителите на страницата.

Интуитивната Drag & drop функция дава възможност за бързо и лесно позициониране на елементите.
Интуитивната Drag & drop функция дава възможност за бързо и лесно позициониране на елементите.
  1. Посочете организаторите на събитието, неговата цел и ползите.

Ако Вие сте тези, които имат основна заслуга за осъществяването на дадено събитие, споделете го с аудиторията си. Това ще повиши доверието във Вас, защото заставате с истинското си лице зад организацията на цялостния процес. Представете се кратко и ясно, без излишни подробности и разсейващи детайли. Опишете кои сте, с каква дейност се занимавате, от колко време и каква е целта Ви. Колкото по-открити сте, толкова по-добре.

Използвайте Ваши снимки и съдържание, като се придържате към визуалната концепция на лендинг страницата.

Добавете всяка важна за посетителите информация, за да запалите интереса им към събитието или кампанията, около които искате да ги обедините.
Добавете всяка важна за посетителите информация, за да запалите интереса им към събитието или кампанията, около които искате да ги обедините.
  1. Добавете форма за регистрация.

Това е един от задължителните елементи, с които да съберете контактите на посетителите на Вашата страница. Така ще можете да им изпращате персонализирани съобщения и предложения за предстоящи промоции.

В Сайт билдър създаването на контактна форма е лесно и съвсем интуитивно начинание, което не изисква специални технически умения. Вие сами определяте как да изглежда, колко и какви полета да съдържа, до кой имейл да изпраща клиентските данни.

За да добавите контактна форма в сайта си, натиснете върху бутона „Елементи“ и придърпайте формата до желаната позиция в сайта.

Отворете секция "Елементи" и издърпайте контактната форма до мястото, на което искате да я позиционирате.
Отворете секция „Елементи“ и издърпайте контактната форма до мястото, на което искате да я позиционирате.

Разгледайте наличните опции за редакция и настройки на елемента, за да го стилизирате спрямо цялостната визия на сайта.

Вижте още: Как да персонализирате контактната форма във Вашия сайт?

8. Позволете на посетителите да се свържат с Вас.

Оставете Ваш актуален имейл адрес, телефон или за незабавна връзка с Вас добавете чат в лендинг страницата си. Това ще остави приятно усещане у потребителите. Така ще можете да се отзовете на запитванията им по възможно най-бързия начин и ще спечелите доверието им.

В случай че искате да добавите чат на сайта си, можете да намерите повече информация в помощните ни статии:

Част от важните компоненти в изграждането на лендинг страница.
Част от важните компоненти в изграждането на лендинг страница.

Не пропускайте да изгледате и обучителното ни видео, в което Ви показваме нагледно как лесно и бързо можете да изградите сайта си с помощта на Сайт билдър. Само за 1 час можете да стартирате присъствието си в уеб.

Ако срещнете затруднение в изпълнението на някоя от стъпките, не се колебайте да се обърнете към нас по имейл, чат или телефон. Нашият екип ще Ви окаже съдействие, за да създадете желания сайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 14.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още