https://help.superhosting.bg/domain-name.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Какво е домейн, име на домейн (Domain Name)? (видео)

Хостинг терминология
domain, домейн, домейн име, domain name, интернет име
Видео:

 

Понятието "домейн" е превод на английската дума "domain", което означава притежание, владение. Домейн имената се ползват за наименуване на ресурси/услуги в интернет.

Регистрацията на домейн дава правото на притежание на определено име за определено време. Всяко домейн име отговаря на определен IP адрес (на точно определен компютър в интернет).

Имената на домейни са уникални и не могат да се повтарят. Чрез домейн името сайтът и имейл адресите към него, стават достъпни и видими от всеки друг компютър в интернет.

info-iconПри СуперХостинг.БГ можете да регистрирате домейни от над 300 области, включително .BG домейни, .БГ домейни, домейни на кирилица, както и да извършите трансфер на домейн.

Домейн имената са един от основните компоненти на DNS системата и реално представляват комбинация от думи, разделени с точки. Всяка дума, отделена с точка, представлява ниво (домейн) в DNS указателя. Нивата на домейн името се определят отзад напред, например superhosting.bg има следните нива: 1 първо ниво домейн: bg; 2 второ ниво домейн: superhosting.

Чрез DNS системата е възможно домейните да се транслират в IP адреси. Почти всички услуги в интернет ползват DNS като Уеб, имейл услугата, услугите за трансфер на файлове и други. Благодарение на DNS отваряме уеб сайтовете в уеб браузъра, като само изпишем името на домейна им. Без тази система, вместо домейн ще трябва да въвеждаме IP адреса на сървъра, на който реално се намира съдържанието на сайта.

500px270px
SuperHosting.BG
Уведоми ме при
Райчо Иванов
Гост
Райчо Иванов

Имам направен сайт от booking.com нужен ми е домейн,написах всичко в host.bg в края ми поиска промо код ,какво да направя за да го приложа

All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg