1. Начало
  2. Уеб приложения
  3. Joomla 1.5
  4. Инсталация на шаблон в Joomla!

Инсталация на шаблон в Joomla!

Съществуват множество на брой различни шаблони (темплейти) за системата Joomla!, както безплатни, които могат да бъдат теглени свободно в интернет пространството, така и платени темплейти. Принципът на инсталация и работа с всеки един от тях е идентичен. Шаблонът като цяло контролира цялостната визия и оформлението на сайта. Шаблоните представляват framework, който да обединява общите елементи, модули и компоненти, както и предоставяне на каскадни стилове за сайта. Също така съществуват шаблони, както за потребителската част на сайт изграден на система Joomla! (front-end), така и за административната част на системата (back-end). При първоначална инсталация на система Joomla! са налични няколко шаблона, които автоматично са включени към инсталационния пакет и автоматично се инсталират.

Управлението на темплейтите се извършва от административната част на системата Joomla! от меню "Template Manager". Първоначално е необходимо да изберете шаблон, който ще допада най-добре за вашия сайт и да го изтеглите локално на вашия компютър. Шаблони можете да намерите в уеб пространството.Инсталиране на шаблон

Инсталацията на темплейт се извършва от меню "Extensions" -> "Extension Manager" (Install/Uninstall):

Инсталация на шаблон в Joomla!
Ще се зареди меню "Extension Manager".

За да инсталирате желания шаблон: Чрез натискане на бутона "Browse", изберете локално от вашия компютър предварително избрания шаблон:
Качване на шаблон в Joomla!
В отворилия се прозорец изберете файла с шаблона и натиснете бутон "Open", като файлът ще бъде добавен за качване и инсталация. Натиснете бутон "Upload File & Install":
Качване и инсталация на шаблон в Joomla!
При успешно инсталиране на шаблона ще се визуализира съобщение "Installing template was successful" (Install Template Success).
Успешна инсталация на шаблон в Joomla!

Обновена: 19.11.2011

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още