https://help.superhosting.bg/install-template-joomla.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Инсталация на шаблон в Joomla!

Joomla 1.5
Joomla, инсталация на темплейт, Joomla шаблон, template installation

Съществуват множество на брой различни шаблони (темплейти) за системата Joomla!, както безплатни, които могат да бъдат теглени свободно в интернет пространството, така и платени темплейти. Принципът на инсталация и работа с всеки един от тях е идентичен. Шаблонът като цяло контролира цялостната визия и оформлението на сайта. Шаблоните представляват framework, който да обединява общите елементи, модули и компоненти, както и предоставяне на каскадни стилове за сайта. Също така съществуват шаблони, както за потребителската част на сайт изграден на система Joomla! (front-end), така и за административната част на системата (back-end). При първоначална инсталация на система Joomla! са налични няколко шаблона, които автоматично са включени към инсталационния пакет и автоматично се инсталират.

Управлението на темплейтите се извършва от административната част на системата Joomla! от меню "Template Manager". Първоначално е необходимо да изберете шаблон, който ще допада най-добре за вашия сайт и да го изтеглите локално на вашия компютър. Шаблони можете да намерите в уеб пространството.Инсталиране на шаблон

Инсталацията на темплейт се извършва от меню "Extensions" -> "Extension Manager" (Install/Uninstall):

Инсталация на шаблон в Joomla!
Ще се зареди меню "Extension Manager".

За да инсталирате желания шаблон: Чрез натискане на бутона "Browse", изберете локално от вашия компютър предварително избрания шаблон:
Качване на шаблон в Joomla!
В отворилия се прозорец изберете файла с шаблона и натиснете бутон "Open", като файлът ще бъде добавен за качване и инсталация. Натиснете бутон "Upload File & Install":
Качване и инсталация на шаблон в Joomla!
При успешно инсталиране на шаблона ще се визуализира съобщение "Installing template was successful" (Install Template Success).
Успешна инсталация на шаблон в Joomla!

500px270px
SuperHosting.BG
  Joomla 1.5
 • Инсталация на Joomla!
  За инсталацията на Joomla!, първо е необходимо да свалите инсталационните файлове на системата. Това може да направите от българския сайт, откъдето може да се изтегли локализираната версия на български език.... »
 • Инсталация и активация на български език в Joomla!
  За системата Joomla! се предлага и превод на български език.  Българският езиков пакет може да бъде свален от адрес: http://community.joomla.org/translations.html (изберете линка отговарящ за версията на Joomla!, която ползвате например Joomla! 3.x... »
 • Активация на шаблон в Joomla!
  След като сте инсталирали желания шаблон в Joomla!, за да го активирате изберете меню "Extensions" -> "Template Manager": В случай че шаблона, който сте изтеглили, е единствено за потребителската част на... »
 • Настройки на сайт в Joomla!
  В глобалните настройки на системата Joomla! можете да задавате настройки за вашия сайт, като активиране на сайта или затваряне при профилактика, име на сайта, глобални мета данни (описание и ключови... »
 • Настройки на сървър в Joomla!
  В глобалните настройки на системата Joomla! можете да задавате настройки за вашия сайт, като настройки за базата данни (потребителско име, парола, име на базата данни и т.н.), настройки за FTP... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg