1. Начало
  2. SSL сертификати
  3. Какво е Let’s Encrypt?

Какво е Let’s Encrypt?

Let’s Encrypt е сертификат, който осигурява криптиране на връзката между уеб браузъра и уеб сървъра, както познатите и широко разпространени SSL сертификати. Разликата спрямо тях е, че той е безплатен и използва опростен процес по издаване. Let’s Encrypt сертификатът се доближава най-много до SSL сертификатите с валидация по домейн.

Алтернатива на Let's Encrypt са cPanel/Sectigo SSL сертификатите, автоматично инсталиращи се с AutoSSL в cPanel.

cPanel/Sectigo SSL сертификатите, които се инсталират с AutoSSL, са специално разработени от cPanel съвместно с Sectigo. cPanel/Sectigo сертификатите имат същите условия като тези на Let’s Encrypt. Напълно безплатни са, издават се за период от 3 месеца и се подновяват автоматично. Разликата с Let’s Encrypt е, че инсталацията на сертификата се извършва автоматично, без намеса на потребителя.

info-iconВсички клиенти на СуперХостинг.БГ, които все още не са инсталирали SSL сертификат на техния сайт, са подсигурени с такъв и не е необходимо да инсталират друг. За всички домейни, които са насочени и се зареждат от хостинг акаунт в СуперХостинг.БГ, автоматично е инсталиран безплатен cPanel/Sectigo SSL сертификат.

Обновена: 16.05.2016

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още