https://help.superhosting.bg/lets-encrypt.html
  • bg
  • en

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Let's Encrypt сертификати

SSL сертификати
lets encrypt, letsencrypt, ssl сертификат, cpanel lets, lets, encrypt, cpanel ssl, безплатен ssl

През опцията Let's Encrypt SSL в cPanel можете да изискате издаване и да инсталирате SSL сертификат за всеки един от добавените домейни в хостинг акаунта.

С Let's Encrypt сертификатите можете да активирате сигурна връзка между вашите уеб сайтове и уеб потребителите.

info-iconВажно: Вместо Let's Encrypt препоръчваме използването на автоматичната опция за инсталиране на сертификати - AutoSSL. AutoSSL автоматично инсталира и подновява SSL сертификата за всеки един домейн, който е добавен в cPanel и е насочен към хостинг сървъра.

info-iconLet's Encrypt и AutoSSL сертификатите се поддържат при СуперХостинг.БГ на всички хостинг планове и всички Managed VPS сървъри.

Сертификатите, издадени през Let's Encrypt, имат период на валидност три месеца. Подновяването им се извършва автоматично от системата. При всяко автоматично подновяване ще получавате уведомителен имейл.

Let's Encrypt сертификатите и данните за тях се записват в SSL/TLS мениджъра в cPanel.

info-iconВажно: Домейнът, за който искате да се издаде сертификат, трябва да е насочен и да зарежда от този хостинг акаунт. В противен случай верификацията на домейна не може да се извърши.

Домейни с инсталирани Let's Encrypt сертификати

В този раздел можете да видите всички домейни, за които има инсталиран Let's Encrypt сертификат.

Домейните, за които има инсталиран SSL сертификат

В случай че даден сертификат и/или ключ са премахнати през SSL/TLS мениджъра в cPanel, може да ги възстановите от тук с опцията Преинсталиране.

Издаване на нов сертификат

За издаване на Let's Encrypt сертификат не се изисква потвърждение по имейл.

Процедурата по издаване и инсталиране на сертификата се извършва автоматично от системата, като не се изисква въвеждане на каквато и да е информация от страна на потребителя.

Издаването, инсталирането и подновяването след това на сертификата се извършва автоматично от системата.

В този раздел ще видите списък с всички домейни, поддомейни, Addon и паркирани (Alias) домейни в cPanel.

Издаване на единичен SSL сертификат (за един домейн)

За да издадете сертификат за даден домейн кликнете на Издаване.

За да издадете няколко сертификата наведнъж, маркирайте чекбокса пред желаните домейни и кликнете на Издаване на няколко сертификата едновременно.

Издаване на SSL сертификат

Към сертификата за избрания домейн можете да включите негови паркирани/alias домейни, като маркирате чекбокса в колона Включи. Например поддомейна www.mysupersite.com е Alias (псевдоним) на домейна mysupersite.com. Издаденият сертификат ще е валиден за домейна и всички включени негови паркирани/alias домейни. Паркирани/Alias домейни, които имат активно пренасочване няма да се покажат в списъка. Също така паркираните домейни, които искате да включите в сертификата, трябва да са насочени към този хостинг акаунт.

Активирайте опцията "Инсталиране на SSL сертификата за имейл SMTPS/POP3S/IMAPS" ако ползвате мейл услуга към домейна и искате да ползвате сигурна връзка с мейл сървъра. При настройка след това на имейл клиента трябва да изберете сигурна връзка с мейл сървъра през SSL/TLS. За входящ и изходящ мейл сървър може да въведете домейна, за който е издаден Let's Encrypt сертификата.

След като кликнете на Издаване изчакайте докато не получите съобщение за успешна инсталация на сертификата.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

Уведоми ме при
avatar
wpDiscuz
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg