https://help.superhosting.bg/manual-install-gallery.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Gallery - инсталация

Gallery
Gallery2, Gallery3, online галерия, онлайн фото галерия, онлайн галерия

За инсталацията на Gallery (версия 2 и 3), първо е необходимо да свалите инсталационните файлове на системата. Това може да направите от официалния сайт. Сайтът се намира на следния адрес : galleryproject.org

Изтеглете локално на вашия компютър системата и разархивирайте файловете от изтегления пакет на Gallery. След като разархивирате файловете на вашия компютър е необходимо те да бъдат качени в хостинг акаунта. Това може да направите бързо и лесно чрез FTP клиент.

Възможно е да се качи сваления архив на системата директно през файловия мениджър в контролния панел cPanel, в директория по желание, и да се разархивира.

След като файловете са разположени на сървъра, ще е необходимо да създадете база данни и да асоциирате потребител, който да бъде с пълни права върху тази база данни. Това може да направите като следвате стъпките описани в статията:

Как да създам и ползвам MySQL база данни в моя хостинг акаунт?

Необходимо е да запишете и/или да запомните паролата, която ще зададете за потребителя, който е асоцииран към създадената от вас база данни, тъй като ще ви е необходима при инсталацията.

При изпълнение на описаните по-горе стъпки, би следвало да сте разположили инсталационните файлове за система Gallery (например в /gallery) и да сте създали MySQL база данни с потребител за нея.

Важно: Активирането на български език за системата може да стане след като се извърши инсталацията.

Вече можете да преминете към самата инсталация на системата. Необходимо е да изпишете в браузъра името на вашия домейн. Ако сте поставили файловете на системата в поддиректория, то трябва да допишете и нея, например: my-domain.com/gallery. При изписване на домейна ви в браузъра, ще се зареди началната инсталационна страница на система Gallery:

въвеждане на данните за връзка с базата данни

въвеждане на данните за връзка с базата данни

Инсталацията на галерията се извършва изключително бързо и след като натиснете бутона "Continue" ще се зареди страницата за успешно приключване на инсталацията. От тази страница, кликвайки на "Start using Gallery", ще достъпите административния панел:

успешна инсталация на системата Gallery

Успешна инсталация на системата Gallery

След влизане в панела е препоръчително да извършите промяна на автоматично генерирана парола за достъп:

първоначален достъп до административния панел

Първоначален достъп до административния панел

Активиране на български език за галерията

За да активирате български език на галерията, е необходимо да достъпите в административния панел от менюто: Admin -> Settings -> Languages.

промяна на езика за галерията

Промяна на езика за галерията

От списъка с налични преводи маркирайте желания и кликнете на бутона "Update language":

обновяване на преводите

Обновяване на преводите

След обновяване на преводите, галерията ще се зарежда на български език.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg