https://help.superhosting.bg/filezilla-upload-site.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

FileZilla - Качване на сайт през FTP (българска версия)

FTP
filezilla, filezilla свързване, filezilla качване, filezilla настройки, фтп свързване, ftp, ftp клиент, качване на сайт, filezilla сайт, filezilla качване на сайт

Качването на файлове и директории през FTP е един от най-бързите и лесни начини за качване на сайт на сървъра.

Ако нямате инсталиран FTP клиент FileZilla, може да го свалите от официалния уеб сайт:

http://filezilla.sourceforge.net

Мениджър на връзки във FileZilla

След като FTP клиентът FileZilla е инсталиран и стартиран, достъпете от менюто - Файл -> Манипулатор връзки.

Манипулатора на връзки можете да стартирате и чрез клавишна комбинация Ctrl+S.

Създаване на нова връзка в мениджъра на връзки

За да създадете нова връзка изберете Нова връзка (1) и попълнете име за новата връзка (2).

След като връзката е създадена, ще можете да променяте местоположението й в дървото от папки, като я дръпнете и пуснете на друго място, в друга папка или директно в Моите връзки.

В манипулатора можете да групирате връзките в отделни папки.

Продължете с настройките в десния панел на връзката.

Въвеждане на данните за връзка със сървъра

(1) Хост: за хост можете да въведете името на вашия домейн напр.: mydomain.tld или ftp.mydomain.tld или IP адреса/името на сървъра, на който се намира вашия хостинг акаунт;

(2) Порт: ако е избрано за (3) Протокол да е FTP - Протокол за пренос на файлове може да въведете порт 21. Ако е избран протокол SFTP - SSH File Transfer Protocol, трябва да въведете порт 1022;

(3) Протокол: по подразбиране трябва да е избрано FTP - Протокол за пренос на файлове, ако не е, изберете го;

(4) Криптиране: по подразбиране трябва да е избрано Use explicit FTP over TLS if available, ако не е, изберете го (за да се ползва сигурна връзка със сървъра);

info-iconИмайте предвид, че след като завършите настройката и кликнете на Свързване, ще се появи нотификация за сертификата, при която трябва да маркирате Доверяване на сертификата при бъдещи сесии и да потвърдите с OK.

(5) Тип удостоверяване: изберете Нормално;

(6) Потребител: може да ползвате основния FTP потребител или ако сте създали през Контролния панел cPanel някой допълнителен FTP акаунт;

(7) Парола: паролата за FTP потребителя;

Може да ползвате данните, предоставените ви при създаването на вашия хостинг акаунт.

(8) Свързване със сървъра;


След като сте въвели всички данни, натиснете бутона "Свързване". Ако всички данни са въведени коректно в прозореца вдясно (2) ще видите директориите на вашия хостинг акаунт на сървъра.

За да се зарежда вашият уеб сайт при изписването на неговото име в уеб браузър, е необходимо да поставите файловете, от които той се състои, в директорията public_html. За да направите това, просто маркирайте файловете от твърдия диск на вашия локален компютър (прозорецът в ляво - 3 ) и ги копирайте в директорията public_html (4). С тази процедура качването на вашия сайт завършва и той вече е видим от всеки компютър имащ достъп до Интернет.

Качване на сайт с FileZilla

(1) Местни: В прозореца, който се намира в ляво, е необходимо да стигнете до вашите файлове/директории, намиращи се локално на вашият компютър, които желаете да качите на сървъра. Можете да намерите вашите файлове, които ще качите, директно и през прозорец (3).

(2) Отдалечени: В този прозорец се вижда съдържанието на вашия хостинг акаунт на сървъра. Необходимо е да изберете/отворите директория public_html.

(3) В този прозорец се вижда съдържанието на вашия компютър (в случая на директория "mysite"). Може да изберете (Crtl+A) всички директории и файлове и да ги качите на сървъра.

Качването може да извършите или като издърпате дадения файл/директория в десния прозорец (сървъра) или като натиснете десният бутон на мишката върху маркиран файл/директория и от менюто изберете Качване.

По същият начин можете и да сваляте съдържание от сървъра - локално на вашия компютър.

(4) В директорията public_html ще видите няколко директории и файлове. Файлът index.html може да изтриете или да преименувате.

info-iconБележка: Ако акаунтът е новосъздаден в директорията public_html се намира файл index.html, чрез който се визуализира информацията "Този домейн е резервиран за клиент на SuperHosting.BG..." Преди да качите файловете, от които е изграден вашия сайт, трябва да изтриете или преименувате файла index.html.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg