1. Начало
  2. Уеб сайт
  3. Уеб приложения
  4. OpenCart
  5. OpenCart 2 – Инсталиране на тема (theme)

OpenCart 2 – Инсталиране на тема (theme)

Допълнителни теми за OpenCart можете да намерите в категория Themes на сайта на разработчика: Themes. Преди да си изберете тема уверете се, че тя е съвместима с версията на вашия OpenCart магазин.

След като сте си избрали тема, свалете и разархивирайте архивния й файл.

В случай че в разархивираната директория откриете файл с име installation, userguide, readme или подобно, първо прегледайте съдържанието му. Към темите стандартно има включена помощна информация, най-често представена в текстов файл.

Преди да продължите с инсталацията на новата тема, силно препоръчително е да направите бекъп на сайта. Може да направите пълен бекъп или само да архивирате съдържанието на основната директория за сайта.

Свържете се с хостинг акаунта през FTP и качете в директорията на OpenCart съдържанието от разархивирания файл.

Съдържанието може да е от две или повече папки, основно са admin, catalog и image, но при различните теми може да са повече (system, vqmode и други).

След като съдържанието на темата е качено, достъпете административния панел на OpenCart. От главното меню отворете настройките на системата – Settings.

Настройки в OpenCart

Кликнете на Edit бутона за магазина, за който искате да промените темата.

Редактиране на настройките на магазина

В прозореца с настройките отворете таб Store (1), изберете новата тема от падащото меню Template (2) и запишете промените (3).

Задаване на новата тема за магазина

След като темата е променена презаредете онлайн магазина, за да се зареди новата визия.

В случай че се получи някакво съобщение за грешка, достъпете администрацията отново. Проверете в меню Modules дали не са се появили нови модули, които темата изисква да са активирани, за да работи коректно. Също така, може да достъпите меню Modifications и да кликнете на бутона Refresh най-горе вдясно на страницата.

Обновена: 02.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още