https://help.superhosting.bg/cpanel-file-manager-compress-files-folders.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

cPanel Файлов мениджър - Архивиране на файл/директория

Backup (архив)
compress cpanel, compress filemanager cpanel, compress filemanager, архив файлов мениджър, архив на файл, архив на директория

Опцията за компресиране и архивиране във Файловия мениджър в cPanel, може да се ползва за създаване на архивно копие на файлове и директории.
Компресиране на файл или директория в cPanel

За да създадете архив първо достъпете Файловия мениджър в cPanel.

След като се намирате в директорията, чието съдържание ще бъде архивирано, маркирайте обектите и изберете от главното меню Компресиране.

За да маркирате няколко файла и директории, задръжте клавиш Ctrl от клавиатурата докато кликвате върху всеки обект.

За да маркирате всички обекти кликнете на бутона "Избери всички".

В отворилия се прозорец можете да изберете вида на компресията, която ще се ползва.

Компресиране на файл или директория в cPanel

(1) Тип компресия: Избере технологията, която ще се ползва за компресиране и архивиране на съдържанието - Zip (.zip), Tar (.tar), GZiped Tar (.tar.gz), Bzip2ed Tar (.tar.bz2).

И четирите типа на архива могат след това да бъдат разархивирани през опцията Разархивиране във Файловия мениджър.

(2) Показва списък с избраните обекти за компресиране.

(3) Показва автоматично генерирано име за архивния файл и директорията, в която ще се създаде. Можете да промените и директорията и името за архивния файл.

В случай че името на файла/директорията започва с тире "-", например -index.html, компресирането няма да се извърши успешно. За да компресирате обектите първо ще е необходимо да се премахне тирето в началото на името.

info-iconЗа да направите пълен архив на хостинг акаунта и съдържанието в него, използвайте опцията в cPanel - Бекъпи -> Генериране и сваляне на цялостен архив.

500px270px
SuperHosting.BG
  Backup (архив)
 • Backup Manager by SuperHosting
  В контролния панел cPanel на всички Linux хостинг планове, предлагани от СуперХостинг.БГ, е възможно да работите с архивите на хостинг акаунта. През Backup Manager by SuperHosting можете да генерирате, свалите... »
 • Правите ли Backup (архив) на информацията на сървърите?
  Всички данни на клиентите се архивират в системни бекъпи, които се запазват на допълнителни Backup сървъри. Архивирането се извършва няколко пъти седмично. Минималният брой на системните бекъпи, които се съхраняват,... »
 • Възстановяване на сайт (файлове и/или база данни) от архив
  В контролния панел cPanel на всички Linux хостинг планове, предлагани от СуперХостинг.БГ, можете да работите с архивите на хостинг акаунта през Backup Manager by SuperHosting. С Backup Manager by SuperHosting можете... »
 • Генериране на пълен бекъп (full backup)
  През контролния панел cPanel, за управление на хостинг акаунти от СуперХостинг.БГ, можете да генерирате и свалите пълен бекъп на данните в хостинг акаунта. Препоръчително е да се генерира бекъп винаги преди... »
 • Сваляне на архив на Home директорията
  През контролния панел cPanel, на всички Linux хостинг планове, може да се свали архив на home директорията на хостинг акаунта. Home директорията съдържа всички директории и файлове на уеб сайтовете, както... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg