1. Начало
  2. Хостинг
  3. Управление на хостинг акаунт (cPanel)
  4. cPanel архиви
  5. Генериране на пълен бекъп (на хостинг акаунта)

Генериране на пълен бекъп (на хостинг акаунта)

През контролния панел cPanel, за управление на хостинг акаунти от СуперХостинг.БГ, можете да генерирате и свалите пълен бекъп на данните в хостинг акаунта.

Препоръчително е да се генерира бекъп винаги преди извършване на промени по сайта. По този начин в случай на необходимост, може да бъде възстановена информация от бекъпа.

При генерирането на бекъп се прави архив на текущото състояние на хостинг акаунта.

cPanel - Бекъп.

Пълният бекъп съдържа цялата информация за хостинг акаунта – имейли, пощенски списъци, файлове, бази данни, направени настройки в акаунта и други.

Архивът може да бъде свален локално, като така може да се запази копие на информацията от акаунта.

За да генерирате пълен бекъп влезте в контролния панел cPanel с вашето потребителско име и парола и изберете меню Бекъп и след това Сваляне на пълен архив.

Генериране на пълен бекъп на хостинг акаунт
Генериране на пълен бекъп на хостинг акаунт.

(1) В раздел Генерирани архиви в акаунта (1) ще намерите създаваните от вас пълни архиви.

(2) За да създадете нов архив (2) изберете от падащото меню Архивът да се генерира в » Основна директория. Това е основната директория за вашия хостинг акаунт, където архивът ще бъде създаден.

В полето Имейл адрес въведете вашия имейл. След като архивът бъде генериран, на посочения имейл ще получите уведомително съобщение. Натиснете бутона Генериране на архив.

След като бекъпът е готов, можете да го свалите от раздел Генерирани архиви в акаунта (1) или чрез FTP клиент (препоръчително при по-големи архиви).

Възстановяване на данни от този бекъп след това се извършва ръчно: Възстановяване на сайт (файлове и/или база данни) от архив.


Можете да свалите вече генериран системен бекъп на хостинг акаунта през Backup Manager by SuperHosting в cPanel.

Обновена: 05.10.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още