1. Начало
  2. Сигурност и защита
  3. Опити за измами с плащания

Опити за измами с плащания

В последно време  от наша страна  са засечени опити за измами на наши клиенти, свързани с плащания за ползване на предоставяни от СуперХостинг.БГ услуги. Измамите могат да бъдат категоризирани като разновидност на често споменаваните в медиите телефонни измами.

При засечените случаи неизвестни лица се свързват по телефона с наши клиенти, като се представят за служители на СуперХостинг.БГ. Данните за контакт измамниците взимат от уеб сайта на потърпевшия. Все още не разполагаме с информация, дали опитите за измами са насочени само към наши клиенти или уеб сайтовете се избират на произволен принцип, след което лицата се представят за служители на съответната компания, осигуряващи хостинг за избрания сайт.  Не е тайна, че хостинг провайдъра за даден сайт може да бъде установен бързо и лесно – чрез информация от публични whois регистри, посредством IP адреси и  т.н.

След като имат телефона на набелязаната жертва, и знаят услугите на кой хостинг провайдър се ползват за сайта, измамниците звънят по телефона, представяйки се за служители на съответната хостинг компанията, и  подканват собственика на сайта да заплати такса за ползваните услуги. За по-голяма достоверност предлагат преподписване на договор, издаване на финансови документи и т.н.

В засечените случаи измамниците са избрали, или вариант за плащане с наложен платеж, посредством куриерска фирма, или чрез посещение на служител на „фирмата“ на място при клиента. При този тип плащания най-трудно може да бъде проследен  получателя на плащането и да бъде идентифициран, като е възможно да има опити за измами и с други схеми и различни начини на плащане.

Приканваме всички наши клиенти, да се отнасят с повишено внимание към подобни обаждания, съобщения изпратени по електронна поща, и при най-малкото съмнение за опит за измама да се свързват с нас на посочените на нашия уеб сайт телефони или имейл адрес.

1. За момента във възможностите за плащане на предлаганите от нас услуги НЕ СЕ ПОДДЪРЖА ПЛАЩАНЕ С НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ!

2. Служители на СуперХостинг.БГ не посещават клиенти на техни адреси / офиси и плащане на място при клиента не се поддържа!

3. Поддържаните начини на плащане са:

  • банков превод
  • транскарт
  • кредитна карта
  • ePay.bg
  • bPay
  • EasyPay

Вижте актуална информация за начините на плащане при СуперХостинг.БГ: Какви са възможните начини на плащане?

4. За да бъдете сигурни, че дадено плащане е инициирано именно от СуперХостинг.БГ е най-добре сами да пускате заявки за подновяване (активиране) на услуги през своя клиентски профил на нашия уеб сайт. Според избрания начин на плащане на e-mail адреса ще получите и съответната информация, свързана с извършване на плащането.

5. При плащания проверявайте, дали сумата за плащане отговаря на цените, посочени за конкретните услуги във вашия клиентски профил на нашия уеб сайт, и най-вече дали получателят на плащането е СуперХостинг.БГ, или лице представляващо СуперХостинг.БГ с кореспондиращата платежна информация – банкови сметки и т.н.

6. При получаване на съмнителен e-mail винаги проверявайте кой е действителния изпращач на e-mail-a. Нашия официален търговски имейл е sales@superhosting.bg и съобщенията до нашите клиенти, засягащи търговски въпроси,  се изпращат само от този адрес.

Ако получите съобщение от различен адрес бъдете сигурни, че този имейл не е изпратен от нас и вероятно става въпрос  за спекулация или опит за измама.

При най-малкото съмнение за нередност около дадено плащане се свързвайте със служител на СуперХостинг.БГ, по телефона или имейл,  за да бъдете сигурни, че няма да станете жертва на измама.

Обновена: 18.03.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още