1. Начало
  2. Услуги, поръчки, клиентски профил
  3. Поръчки
  4. Какви са възможните начини на плащане?

Какви са възможните начини на плащане?

СуперХостинг.БГ поддържа следните начини за заплащане.

Платежни методи, при заплащане в лева (BGN)

Платежни методи, при заплащане в eвро (EUR)

Банков превод EUR | BGN

Необходимо е да посетите най-удобния за вас клон на която и да е банка и да преведете дължимата сума по една от банковите сметки на СуперХостинг.БГ ООД.

ПроКредит Банк АД

IBAN (сметка в лева):BG28PRCB92301021331611
BIC кода на банката е:PRCBBGSF

ПроКредит Банк АД

IBAN (сметка в евро):BG69PRCB92301421331616
BIC кода на банката е:PRCBBGSF
Адрес на банката:гр. София, бул. Тодор Александров 26, България

Обединена Българска Банка (ОББ)

IBAN (сметка в лева):BG82UBBS80021063130810
BIC кода на банката е:UBBSBGSF

Ако имате съществуваща банкова сметка в банка, дължимата сума се привежда от вашата сметка по сметката на СуперХостинг.БГ ООД.

Ако нямате банкова сметка преводът се извършва чрез „ВНОСНА БЕЛЕЖКА“, като съответно цената на банковата такса е малко по-висока от колкото при платежното нареждане (между 2,00 и 6.00 лв. в зависимост от банката).

Попълнено „ПЛАТЕЖНО НАРЕЖДАНЕ“ и „ВНОСНА БЕЛЕЖКА“ се показва на последната стъпка от онлайн поръчката, когато е избран начин на плащане – банков превод.

* В графата „Основание за плащане“ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да попълните номера на поръчката, който се генерира след приключването на поръчката. Ако не се попълни номер, идентификацията на превода се затруднява и е възможно поръчката да не бъде активирана, тъй като няма да знаем за какво е плащането.

Банков превод от чужбина (International wire transfers)

За превод от чужбина, извършен по сметката към ПроКредит Банк, не се удържа допълнителна такса.

В случаите, когато се извършва банков превод от банка в чужбина по сметката в ОББ, трябва освен всички разходи за превода, към сумата да се добавят допълнително и 25.00 лв.( ≈ 13.00 EUR), тъй като тази сума се удържа от страна на нашата обслужваща банка, при получаване на SWIFT преводи от банки извън България.

EasyPay BGN

Необходимо е да посетите най-удобния за вас клон на EasyPay ».

При заплащането на поръчката трябва задължително за основание за плащане да посочите 10-цифрения код за плащане, който е уникален за конкретната поръчка. Този код се генерира от системата на EasyPay и се визуализира на последната стъпка от вашата онлайн поръчка, като същия ще ви бъде изпратен и по имейл, на адреса, посочен в поръчката.

Активиране на поръчка (плащане през EasyPay)

При плащания през системата на ePay (EasyPay) потвърждението за плащане при нас се получава до 10-15 минути, след извършване на плащането. Поръчката се активира без забавяне, веднага след получаване на потвърждението за извършено плащане. На имейл адреса, въведен в поръчката, ще бъдат изпратени потребителски имена и пароли за достъп и управление на услугите.

Кредитна карта (през системата на ПИБ) EUR | BGN

Поддържат се: VISA, Master Card, Maestro, дебитни карти и др.

След преминаване на процедурата по поръчката, изберете начин на плащане – кредитна карта. Системата автоматично ще ви пренасочи към страницата за разплащане на Първа Инвестиционна Банка, където се въвеждат данните от картата и се извършва плащането. Нотификацията за извършено плащане при нас се получава до 15 – 25 минути след като е извършено плащането.

За плащания с дебитни карти, издадени от български банки, е необходимо картата да бъде активирана за електронни плащания през банкомат. Активирането през банкомат НЕ важи за кредитни карти.

Кредитна карта (през системата на 2CheckOut) EUR | BGN

Поддържат се: MasterCard, VISA, AmericanExpress, Diners, Discover, JCB.

След преминаване на процедурата по поръчката се избира начин на плащане – кредитна карта. Системата автоматично ви пренасочва към сайта www.2CheckOut.com, където се извършва съответното плащане. Натиснете бутона „Save and Check Out“. Ще видите сумата по вашата поръчка обърната в US долари.

За да извършите плащането е необходимо да попълните коректно всички полета на формата за плащане. След като се убедите, че всички полета са коректно попълнени натиснете бутона „Complete Order Now“. При успешно извършване на плащането ще получите потвърдителен имейл.

PayPal EUR | BGN

След преминаване на процедурата по поръчката се избира начин на плащане PayPal. Системата автоматично ви пренасочва към сайта на PayPal, от където след login се потвърждава плащането.

Активиране на поръчка (плащане през ePay)

При успешно извършване на плащането ще получите имейл, като при нас потвърждението за плащането също пристига в рамките на 15 минути. Поръчката се активира без забавяне, веднага след получаване на потвърждението за извършено плащане.

ePay BGN

За да извършите плащане през системата на ePay е необходимо да бъдете регистрирани в системата.

След като приключите с поръчката ще бъдете автоматично пренасочен(а) към сайта на еPay, където да въведете необходимите данни и да извършите плащането.

Транскарт BGN

След натискане на бутона „Продължи“ автоматично ще бъдете пренасочен(а) към фирмения сайт на Транскарт.

За да извършите плащането е необходимо да въведете номера на своята карта и вашия E-ПИН код (Е-ПИН кода е 6-цифрен и е различен от стандартния 4-цифрен ПИН).

При успешно завършване на операцията ще видите надпис „Операцията приключи с успех“ и отново ще се върнете към нашия сайт, като междувременно и ние ще получим потвърждение, че поръчката е заплатена.

B-Pay (банкомат) BGN

Заплащане на поръчката на банкомат с дебитна или кредитна карта

Необходимо е да посетите B-Pay банкомат и да извършите заплащане поръчката чрез дебитна или кредитна карта.

Поддържат се български и международни дебитни и кредитни карти – VISA, Visa Electron, MasterCard, Maestro, издадени от български банки, включени в системата на B-Pay.

Процедурата за заплащане е значително улеснена, като е необходимо на банкомата да въведете код на търговец, както и персонален 10-цифрен код, който идентифицира вашата поръчка. За код на търговец се използва 60 000 (шестдесет хиляди), а персоналния код ще получите веднага след като приключите онлайн поръчката.

Списък с банкомати, където може да извършите плащането »
Описание на процедурата за плащане на банкомат »

Обновена: 13.10.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още