https://help.superhosting.bg/index-manager.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Показване на съдържанието на дадена директория (Index Мениджър)

Контролен панел cPanel
index manager, index мениджър, .htaccess, Options -Indexes

Index Мениджър в cPanelПо подразбиране, при зареждане на даден домейн (URL адрес) се зарежда индексен файл. Можете да управлявате в настройките за конкретна директория каква информация да се зарежда, в случай че няма наличен индексен файл.

След като влезете в контролния панел cPanel, изберете меню "Index Мениджър".

Избор на директорияИзберете за коя директория в акаунта желаете да промените настройките.

При кликване върху иконката с "папка" ще достъпите съдържанието на дадената директория.

При кликване върху името на директорията ще достъпите настройките за индексиране.

Настройки за индексиранеМожете да изберете: Настройки по подразбиране (показва се списък с наличните файлове и директории), Без индексиране, или два типа индексиране.

Ако не желаете файловете и папките в директорията да бъдат видими през Уеб, изберете "Без индексиране". В този случай, при достъпване през браузър до съответната директория, ще се показва съобщение "Forbidden".

Друг вариант за промяна на настройките за индексиране е чрез .htaccess файл. Поставяте .htaccess файла в желаната директория и добавяте в него следните редове:

Без индексиране

Options -Indexes

Стандартно индексиране

Options +Indexes
IndexOptions -FancyIndexing

Разширено индексиране

Options +Indexes
IndexOptions +FancyIndexing

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg