1. Начало
  2. Сайт билдър
  3. Как лесно да създадем пощенски кутии? [Видео]

Как лесно да създадем пощенски кутии? [Видео]

Сайт билдър Ви дава възможност не само да създадете професионален уебсайт, но и да комуникирате с неговите посетители на едно по-представително ниво чрез професионална поща. Едно от предимствата на собствения домейн е именно това – да се “легитимирате” пред онлайн потребителите с професионален имейл, който вдъхва доверие и респект.

За да създавате и управлявате лесно пощенските кутии към домейна на Вашия сайт, е необходимо да влезете в клиентския си профил при нас – https://my.superhosting.bg/.

Непосредствено след това е необходимо да въведете имейл адреса, който сте използвали при създаването на Вашия клиентски профил, както и парола. След това кликнете върху Вход, за да влезете в клиентския си профил.

От навигацията вляво изберете Сайт билдър » Детайли » Създаване и управление на пощи » Детайли.

Сайт билдър » Детайли » Създаване и управление на пощи » Детайли
Сайт билдър » Детайли » Създаване и управление на пощи » Детайли

За да създадете нов имейл акаунт, въведете име, което ще се изписва в началото на имейл адреса, като например office@mysupersite.bg или team@mysupersite.bg.

От падащото меню изберете към кой домейн искате да добавите имейл адреса, в случай че имате повече от един. Ако има само един домейн, той е избран по подразбиране.

В полето Парола попълнете паролата, с която бихте искали да достъпвате пощата си.

Съвет: Не използвайте 123456 или qwerty парола, която може лесно да бъде хакната. Въведете такава с възможно повече символи, цифри и букви, но в съчетание, което да помните лесно. Друг вариант е използването на бутона “Генериране”, който ще генерира сложна и силна парола.

В раздел Квота посочете размера на пощенската кутия. Дисковото пространство заемано от пощенските кутии е част от общото дисково пространство на Вашия сайт.

Преди да създадете имейл акаунта можете да маркирате опцията за изпращане на имейл съобщение до контактния имейл адрес за услугите, в който ще се съдържат данни и информация за настройка на имейл клиентски програми и устройства.

Добавяне на имейл акаунт

Завършете със „Създаване на акаунт“ и пощенската кутия ще бъде създадена. Ще получите съобщение: „Имейл акаунтът е създаден!„.

Управление на създадени имейл акаунти

От списъка с вече създадени имейл акаунти можете да управлявате основни техни настройки като промяна на парола, промяна на квота, спиране и изтриване.

От полето “Парола” можете да промените паролата за имейл акаунта. Друг начин е през уебмейл. Изберете Webmail и от главното меню на уебмейл отворете Парола & Сигурност, и въведете нова парола (без изискване за въвеждане на предишната парола).

През раздел “Квота” можете да промените дисковата квота за имейл акаунта.

При избор на “Конфигуриране на мейл клиент” ще се зареди помощната статия за начините за проверка на имейл акаунт, след като е създаден.

С кликване върху Webmail можете да влезете директно в уебмейл и да проверите пощата си през някой от уебмейл клиентите – Horde или RoundCube

През опцията “Спиране” се прекъсва достъпа до имейл акаунта и получаването/изпращането на имейл съобщения от/до него. Ако искате да активирате отново имейл акаунта, можете да го направите, кликайте върху “Активиране”.

В случай че искате да изтриете имейл акаунта, бутонът “Изтриване” Ви дава тази възможност. Преди изтриването ще Ви бъде поискано потвърждение.

Настройка на имейл клиент за получаване и изпращане на писма

Можете да настроите имейла си на Вашия компютър посредством имейл клиент:

Можете да настроите пощата си и на мобилно устройство:

При нужда от съдействие можете да се обърнете към нас по имейл, чат или телефон. Нашият екип ще Ви помогне да направите Вашия сайт напълно професионално със Сайт билдър.

Обновена: 02.04.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още