SuperHosting.BG

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как да изчистя локалния DNS кеш?

След промяна на DNS записи за домейн има технологичен период от 2 до 48 часа за опресняване на DNS информацията. В случай че този период е изтекъл и все още не успявате да заредите вашия сайт е възможно локално на вашия компютър да е запазен DNS кеш. DNS кешът съхранява IP адресите на домейните, които са зареждани. По този начин при повторно зареждане на домейн, кеширащият сървър зарежда информацията за домейна от кеша, вместо всеки път да се отправя заявка към root DNS сървърите. Това от своя страна спестява време за зареждане на домейните и не се натоварва DNS системата.

За да изчистите DNS кеш информацията на локалния компютър при ползване на Windows операционна система, можете да използвате приложението ipconfig в команден режим.

Стартирането на Command Prompt можете извършите като натиснете Start бутона на Windows, изберете Run и изпишете в полето cmd , след което натиснете ОК.

Необходимо е да изпълните следната команда:

ipconfig /flushdns

След изписването на командата изберете клавиш Enter.

При успешно изпълнение на командата ще получите следния резултат:

Windows IP Configuration

Successfully flushed the DNS Resolver Cache.

ipconfig-flushdns

Рестартирайте вашия интернет браузър и опитайте да достъпите сайта отново. В случай че все още не можете да заредите домейна е възможно DNS информацията да не е опреснена глобално.

  Други
 • Изтриване на кешираната информация в браузъра IE, Firefox и Chrome
  Кеш паметта на уеб браузъра представлява съхранена информация като изображения, скриптове, страници, анимации и други, с цел по-бързо зареждане на уеб страниците.Тази съхранена информация е копие на оригиналната информация от... »
 • Как да проверя свързаността към сайт?
  В случай че имате проблем с достъпа до сайт, не успявате да го заредите или скоростта на зареждане е твърде бавна е необходимо да извършите проверки относно мрежовата свързаност от... »
 • Активиране на отдалечен достъп до базите данни
  СуперХостинг.БГ предлага отдалечен достъп до базите данни. Достъпът се предлага  само и единствено за администрация на базите данни. Не се допуска използването му от приложения, работещи на компютърни системи, различни... »
 • Инсталация на OpenVPN
  След извършена заявка за отдалечен достъп до SQL сървъра през клиентския си профил, на контактния и-мейл адрес ще получите и-мейл, съдържащ необходимите данни (потребител и парола). От клиентският профил е... »
 • Как мога да достъпя сайта си преди да съм променил DNS записите?
  Ако вашият хостинг акаунт е активиран, но все още не сте насочили домейна чрез DNS записи или DNS нейм сървъри към съответния хостинг акаунт или пък сте го насочили преди... »
Всички права запазени © 2005-2016 СуперХостинг.БГ ООД