https://help.superhosting.bg/clear-the-cache-ie-firefox-chrome.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Изтриване на кешираната информация в браузъра IE, Firefox и Chrome

Други
изчистване на кеша, изчистване на кеш паметта, изчистване на кеширана информация, изтриване на кеша, изтриване на кеш паметта, изтриване на кеширана информация, изтриване на кеша на браузър, изчистване на кеша на браузър

Кеш паметта на уеб браузъра представлява съхранена информация като изображения, скриптове, страници, анимации и други, с цел по-бързо зареждане на уеб страниците.

Тази съхранена информация е копие на оригиналната информация от сайтовете и се съхранява локално на твърдия диск на компютъра.

Понякога при редактиране на информацията в даден сайт е необходимо да се изчисти локално кешираната информация, за да се визуализира промяната на сайта.

При различните браузъри изчистването на кешираната информация става от различно меню:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome


Internet Explorer

За да изчистите кешираната информация кликнете на Tools / Опции (1) след това на  Safety / Безопасност (2) и изберете Delete Browsing History / Изчистване на данните за сърфирането (3):

Изтриване на кеша в Internet Explorer

В отворилия се прозорец маркирайте Temporary Internet files and website files и кликнете Delete:

Изтриване на кеша в Internet Explorer


Mozilla Firefox

Кешираната информация в този уеб браузър може да се изчисти с натискане на клавишна комбинация: Ctrl + Shift + Delete.

За да изчистите кеша на браузъра през настройките му, натиснете бутона за главното меню (1) и изберете Options / Инструменти (2):

Изтриване на кеша в Mozilla Firefox

След това кликнете на таб Privacy & Security / Лични данни и в секция Cached Web Content изберете опцията "Clear Now" (изчистване):

Firefox - Cached Web Content - Clear Now

В раздел History също можете да използвате опцията "clear your recent history" (изчистване на кеш), за да изчистите определена информация, като бисквитки, данни за форми и други. В отворилия се прозорец маркирайте Cache / Кеш и кликнете на Clear Now / Изчисти сега, за да изчистите само кеша от сайтовете.

Изтриване на кеша в Mozilla Firefox


Google Chrome

Натиснете бутона за главното меню (1) изберете Tools / Инструменти (2) след това Clear Browsing data / Изчистване на данните за сърфирането (3):

Изтриване на кеша в Google Chrome

В отворилия се прозорец от падащото меню може да изберете beginning of time (самото начало) (1), след това маркирайте Empty the cache / Кеширани изображения и файлове (2) и кликнете на Clear browsing data / Изчистване на данните за сърфирането (3):

Изтриване на кеша в Google Chrome

 

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg