https://help.superhosting.bg/clear-the-cache-ie-firefox-chrome.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Изтриване на кешираната информация в браузъра IE, Firefox и Chrome

Други
изчистване на кеша, изчистване на кеш паметта, изчистване на кеширана информация, изтриване на кеша, изтриване на кеш паметта, изтриване на кеширана информация, изтриване на кеша на браузър, изчистване на кеша на браузър

Кеш паметта на уеб браузъра представлява съхранена информация като изображения, скриптове, страници, анимации и други, с цел по-бързо зареждане на уеб страниците.

Тази съхранена информация е копие на оригиналната информация от сайтовете и се съхранява локално на твърдия диск на компютъра.

Понякога при редактиране на информацията в даден сайт е необходимо да се изчисти локално кешираната информация, за да се визуализира промяната на сайта.

При различните браузъри изчистването на кешираната информация става от различно меню:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome


Internet Explorer

За да изчистите кешираната информация кликнете на Tools / Опции (1) след това на  Safety / Безопасност (2) и изберете Delete Browsing History / Изчистване на данните за сърфирането (3):

Изтриване на кеша в Internet Explorer

В отворилия се прозорец маркирайте Temporary Internet files and website files и кликнете Delete:

Изтриване на кеша в Internet Explorer


Mozilla Firefox

Кешираната информация в този уеб браузър може да се изчисти с натискане на клавишна комбинация: Ctrl + Shift + Delete.

За да изчистите кеша на браузъра през настройките му, натиснете бутона за главното меню (1) и изберете Options / Инструменти (2):

Изтриване на кеша в Mozilla Firefox

След това кликнете на таб Privacy / Лични данни и изберете опцията "clear your recent history" (изчистване на кеш):

Изтриване на кеша в Mozilla Firefox

В отворилия се прозорец маркирайте Cache / Кеш и кликнете на Clear Now / Изчисти сега:

Изтриване на кеша в Mozilla Firefox


Google Chrome

Натиснете бутона за главното меню (1) изберете Tools / Инструменти (2) след това Clear Browsing data / Изчистване на данните за сърфирането (3):

Изтриване на кеша в Google Chrome

В отворилия се прозорец от падащото меню може да изберете beginning of time (самото начало) (1), след това маркирайте Empty the cache / Кеширани изображения и файлове (2) и кликнете на Clear browsing data / Изчистване на данните за сърфирането (3):

Изтриване на кеша в Google Chrome

 

500px270px
SuperHosting.BG
  Други
 • Как да изчистя локалния DNS кеш?
  След промяна на DNS записи за домейн има технологичен период от 2 до 48 часа за опресняване на DNS информацията. В случай че този период е изтекъл и все още... »
 • Как да проверя свързаността към сайт?
  В случай че имате проблем с достъпа до сайт, не успявате да го заредите или скоростта на зареждане е твърде бавна е необходимо да извършите проверки относно мрежовата свързаност от... »
 • Активиране на отдалечен достъп до базите данни
  СуперХостинг.БГ предлага отдалечен достъп до базите данни. Достъпът се предлага  само и единствено за администрация на базите данни. Не се допуска използването му от приложения, работещи на компютърни системи, различни... »
 • Инсталация на OpenVPN
  След активиране на отдалечения достъп до базите данни, през клиентския профил, на контактния имейл адрес ще получите писмо, съдържащо необходимите данни за връзка през OpenVPN (потребител и парола). Ако съобщението с... »
 • Как мога да видя сайта си, преди да съм променил DNS записите на домейна?
  Можете да достъпите сайта си през уеб браузър, дори и да не сте насочили все още домейна му към вашия хостинг акаунт. Необходимо е хостинг акаунтът да е активиран. Тази настройка... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg