https://help.superhosting.bg/clear-local-dns-cache.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как да изчистя локалния DNS кеш?

Други
dns кеш, dns cache, изчистване на локалния dns кеш, clear local dns cache

След промяна на DNS записи за домейн има технологичен период от 2 до 48 часа за опресняване на DNS информацията. В случай че този период е изтекъл и все още не успявате да заредите вашия сайт е възможно локално на вашия компютър да е запазен DNS кеш. DNS кешът съхранява IP адресите на домейните, които са зареждани. По този начин при повторно зареждане на домейн, кеширащият сървър зарежда информацията за домейна от кеша, вместо всеки път да се отправя заявка към root DNS сървърите. Това от своя страна спестява време за зареждане на домейните и не се натоварва DNS системата.

За да изчистите DNS кеш информацията на локалния компютър при ползване на Windows операционна система, можете да използвате приложението ipconfig в команден режим.

Стартирането на Command Prompt можете извършите като натиснете Start бутона на Windows, изберете Run и изпишете в полето cmd , след което натиснете ОК.

Необходимо е да изпълните следната команда:

ipconfig /flushdns

След изписването на командата изберете клавиш Enter.

При успешно изпълнение на командата ще получите следния резултат:

Windows IP Configuration

Successfully flushed the DNS Resolver Cache.

ipconfig-flushdns

Рестартирайте вашия интернет браузър и опитайте да достъпите сайта отново. В случай че все още не можете да заредите домейна е възможно DNS информацията да не е опреснена глобално.

500px270px
SuperHosting.BG
  Други
 • Изтриване на кешираната информация в браузъра IE, Firefox и Chrome
  Кеш паметта на уеб браузъра представлява съхранена информация като изображения, скриптове, страници, анимации и други, с цел по-бързо зареждане на уеб страниците. Тази съхранена информация е копие на оригиналната информация от... »
 • Как да проверя свързаността към сайт?
  В случай че имате проблем с достъпа до сайт, не успявате да го заредите или скоростта на зареждане е твърде бавна е необходимо да извършите проверки относно мрежовата свързаност от... »
 • Активиране на отдалечен достъп до базите данни
  СуперХостинг.БГ предлага отдалечен достъп до базите данни. Достъпът се предлага  само и единствено за администрация на базите данни. Не се допуска използването му от приложения, работещи на компютърни системи, различни... »
 • Инсталация на OpenVPN
  След активиране на отдалечения достъп до базите данни, през клиентския профил, на контактния имейл адрес ще получите писмо, съдържащо необходимите данни за връзка през OpenVPN (потребител и парола). Ако съобщението с... »
 • Как мога да видя сайта си, преди да съм променил DNS записите на домейна?
  Можете да достъпите сайта си през уеб браузър, дори и да не сте насочили все още домейна му към вашия хостинг акаунт. Необходимо е хостинг акаунтът да е активиран. Тази настройка... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg