1. Начало
  2. Поръчка на услуги
  3. Плащане с кредитна или дебитна карта

Плащане с кредитна или дебитна карта

Ако разполагате с кредитна или дебитна карта, може да заплатите Вашата поръчка в реално време, използвайки банковата система за разплащане на БОРИКА.

Поръчка на услуги през сайта на СуперХостинг.БГ.

1. След като сте избрали желаната от Вас услуга, на сайта на СуперХостинг.БГ, на стъпката „избор за плащане“ на поръчка ще имате възможност да изберете плащане с кредитна или дебитна карта – избирайки опцията „Кредитна/дебитна карта“. При този избор, Вашето плащане се обработва в реално време.

Плащане с кредитна или дебитна карта
Плащане с кредитна или дебитна карта
Успешно създадена поръчка в СуперХостинг.БГ
Успешно създадена поръчка в СуперХостинг.БГ

2. След завършване на поръчката ще бъдете прехвърлени на сайта на БОРИКА. Там е необходимо да въведете данните за Вашата карта като:
– Тип на картата – Visa, MasterCard, Борика
– Номер на картата
– Дата на изтичане във формат: MM/ГГ (месец/година)
– CVV2 – последните 3 цифри от номера, изписан в полето за подпис на Вашата карта

Плащане на поръчка към СуперХостинг.БГ в системата на Борика

Ако Вашата карта поддържа  3D идентификация, след натискане на бутона „Плащане“ ще бъдете прехвърлени към сайта на издателя на картата, където ще се наложи да се идентифицирате със секретна фраза/код, указан Ви от картоиздателя.

3D идентификацията (3D secure code) гарантира сигурността на разплащането Ви – това е модерен метод на защита при online пазаруване и предпазване от злоупотреби с Вашите разплащателни средства. За повече подробности какво представлява 3D идентификацията, моля, свържете се с Вашата банка издател на картата.

Успешно плащане на поръчка за хостинг в Борика
Въвеждане на данни за карта в Борика

3. След завършване на транзакцията ще бъдете прехвърлени към сайта на СуперХостинг.БГ, където ще получите повече информация за статуса на транзакцията.

4. Вашата поръчка ще бъде обработена до 15 минути след получаване на потвърждение за успешна транзакция.

Ако разполагате с кредитна карта (Visa, MasterCard, American Express):
Плащанията са в реално време и потвържденията за успешна/неуспешна транзакция се получават до няколко минути след извършването ѝ.

Ако разполагате с дебитна карта (Visa Electron, Maestro) или карта Борика:
Необходимо е предварително да активирате възможността за online разплащане с Вашата дебитна карта. Активирането може да направите на всеки банкомат (ATM), свързан в мрежата на БОРИКА. След като бъде активирана възможността за разплащане online, ще можете да закупувате и други услуги чрез Вашата карта,  използвайки online системата на разплащане на Борика.

Как да извършите активацията на Вашата карта за разплащания в Интернет, може да намерите в статията: Активиране на дебитна карта за разплащания в Интернет.

Ако вече сте активирали възможността за online разплащане на Вашата карта, не е необходимо да я активирате отново.

Най-близкият до Вас банкомат от системата на Борика, на който може да активирате въпросната възможност, може да намерите на линка по-долу:
https://www.borica.bg/index.php?p=bm02new

Плащанията са в реално време и потвържденията за успешна/неуспешна транзакция се получават до няколко минути след извършването ѝ.

Повече информация за поддържаните от Борика карти може да намерите на този адрес:
https://www.borica.bg/index.php?p=cards
както и на:
https://www.borica.bg/index.php?p=bank01

Обновена: 13.10.2021

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още