1. Начало
  2. Услуги, поръчки, клиентски профил
  3. Поръчки
  4. Поръчка на услуги (често задавани въпроси)
  1. Начало
  2. Услуги, поръчки, клиентски профил
  3. Често задавани въпроси
  4. Поръчка на услуги (често задавани въпроси)

Поръчка на услуги (често задавани въпроси)

Трябва ли задължително да пусна поръчка през сайта?

Желателно е поръчката за хостинг да бъде направена през сайта superhosting.bg, за да е по-сигурно, че данните са въведени коректно. По принцип можете да ни изпратите данните на нашия имейл, или да ги продиктувате по телефона и ние ще направим поръчката вместо вас.

Ако желаете, заповядайте в нашия офис, където служител на СуперХостинг.БГ ще ви помогне при оформянето на поръчката.

Мога ли да регистрирам домейн, без да поръчвам хостинг?

Да, регистрацията на домейн е отделна услуга и може да се поръча, без да се поръчва хостинг. Поръчка за хостинг може да се реализира и в последствие, като за да може домейна да се асоциира с хостинг акаунта, в поръчката трябва да се въведе имейл адреса, който е бил въведен при регистрацията на домейна.

Ако домейнът не е асоцииран с уеб хостинг, след като се регистрира, при изписването на неговото име ще се появява надписа: „Server not found!“ или ще излиза някаква стандартна страница, която регистрара на домейна е сложил.

Поръчка на виртуален сървър

Поръчка на виртуален сървър от СуперХостинг.БГ можете да направите през сайта в раздел Услуги » Виртуални сървъри (VPS).

Изберете желания от вас план и следвайте стъпките за завършване на поръчката. След получаване на потвърждение за плащане, виртуалният сървър ще бъде инсталиран и конфигуриран. На имейл адреса, посочен в поръчката, ще получите данни за достъп и управление.

Времето за инсталация и конфигурация е до 2 часа, след получаване на потвърждение за извършеното плащане.

Един месец безплатен хостинг за тестване на услугата

Ако желаете да тествате нашите услуги, можете да поръчате хостинг за избран от вас период от време.

Ако качествата на нашите услуги не ви удовлетворяват, в тридесет дневен срок след създаването на вашия акаунт, можете да се откажете от предоставените ви услуги и платената сума ще ви бъде върната обратно.

Желая да поръчам хостинг за един месец, но цената която виждам е различна от тази, която пише на първа страница на сайта?

Цената, която виждате на първа страница на сайта се формира на базата на годишната цена на плана, разделена на 12 месеца. Например: 81,00/12 = 6,75 лв./ месец. Посочената цена е валидна само при поръчка за период от 12 месеца.

При поръчка за повече от 12 месеца получавате и допълнителна отстъпка, като например при поръчка за 3 години цената е 6,25 лв./ месец.

Можете да видите актуалните цени на всички хостинг услуги, предлагани от СуперХостинг.БГ, на официалната страница: superhosting.bg.

Извърших плащането по банков път, кога ще бъде активирана поръчката?

За да бъде активирана поръчка е необходимо да получим потвърждение за извършен банков превод. Обикновено за това са необходими около 24 часа, след като е пуснат превода. В случаите, когато плащането се извършва от една и съща банка, тогава превода се получава почти веднага.

Ако желаете поръчката ви да бъде активирана преди физически да получим плащането в банката, можете да ни изпратите сканиран (цифрова снимка) оригинал на платежно нареждане с печат от банката по e-mail или по факс. Поръчката ще бъде активирана веднага след получаването на документа. На имейл адреса, въведен в поръчката, ще ви изпратим всички необходими данни, свързани с управлението на избраните в поръчката услуги.

Още информация за заплащане на поръчка чрез банков превод

Издавате ли фактури?

За всички плащания извършени чрез банков превод, кредитна карта, Транскарт, PayPal, ePay, bPay, EasyPay се издават фактури.

За да бъде издадена фактура, е необходимо в поръчката да въведете данните на физическо/юридическо лице, на което желаете да бъде издадена фактурата.

Фактурите които издаваме са електронни* и се изпращат по имейл до няколко часа след като бъде отразено плащането в нашата система. Ако в данните на фирмата е допусната грешка, фактурите минават през допълнителна проверка от счетоводния отдел на СуперХостинг.БГ. В този случай изпращането на фактурата става до един работен ден след получаване на плащането.

*“Съгласно чл. 6, ал. 1 от Закона за счетоводството, чл.114 от ЗДДС и чл.78 от ППЗДДС печатът не е задължителен реквизит на фактурата, а подписите са заменени с идентификационни шифри“.

Как мога да си върна обратно платената сума, при отказ от услугата?

В случай че параметрите на предоставяните услуги не отговарят на Вашите очаквания и изисквания, в 30-дневен срок, считано от датата на активиране на услугите, можете да прекратите договорните отношения със СуперХостинг.БГ. Заплатената сума ще бъде върната в пълен размер, освен в случаите, засягащи Чл. 6. (5), (6) и (7) от общите условия за предоставяне на услугите.

Връщане на суми се извършва по начина по който са заплатени, а ако това е невъзможно, се извършва превод по банков път.

Мога ли да създам пощенски кутии, след поръчка на хостинг?

Да. След като хостинг акаунтът е активиран, ще получите имейл с информация как да го достъпвате и управлявате. В имейла ще получите напътствия и данни за достъп до контролния панел на хостинг акаунта – cPanel. В контролния панел cPanel можете и да създавате имейл акаунти (пощенски кутии).

Можете да имате имейл адреси от вида:

office@mysupersite.com

info@mysupersite.com

 Как да създам имейл акаунт (пощенска кутия) през cPanel? | Help

 Имейл?! Вие ни попитахте, а ние отговаряме (Видео) | Blog

Обновена: 12.10.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още