https://help.superhosting.bg/change-main-domain-in-cpanel.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Промяна на основен домейн в cPanel

Контролен панел cPanel
промяна на основен домейн, смяна, основен домейн, основен домейн в cPanel

Основният домейн за хостинг акаунт може да бъде променен, но преди промяната трябва да имате предвид следните неща:

1) Новият домейн трябва да бъде регистриран и да зададете DNS сървърите за вашия хостинг акаунт.

2) При промяна на основния домейн за хостинг акаунт всички настройки направени за домейна, като например създадени имейл акаунти, FTP акаунти, под-домейни и други, ще бъдат автоматично присвоени към новия домейн.

3) Ако в хостинг акаунта има инсталирани приложения, в чиито конфигурации е зададено името на основния домейн, то след промяната на основния домейн  ще е необходимо да актуализирате настройките.

Промяната на основния домейн може да бъде направена от клиентския профил. След като влезете в "Моят профил", изберете меню "Хостинг акаунти" -> "Детайли". Ще се зареди следният прозорец:

Промяна на основен домейн за cPanel акаунт

Натиснете линка "Промени". Ще се зареди следният прозорец:

Въвеждане на нов основен домейн за cPanel акаунта

Попълнете името на домейна, който желаете да бъде зададен за основен за този хостинг акаунт.

В случай че домейнът, който желаете да бъде зададен за основен за хостинг акаунта, е конфигуриран в контролния панел като Паркиран домейн или Addon домейн, е необходимо предварително да го премахнете. След това ще можете да го зададете за основен за хостинг акаунта.

След като сложите необходимите отметки, натиснете бутона "Продължи".

Основният домейн е успешно променен

Промяната на основния домейн е завършена, след като получите съобщение, че основният домейн за хостинг акаунта е променен успешно.

500px270px
SuperHosting.BG
  Контролен панел cPanel
 • Проверка, статус и особености на кеширането в SuperCache
  В случай че извършвате прецизна настройка на SuperCache, при тестване на опциите му от голяма помощ ще са специалните HTTP статус хедъри, които ще получавате. Системата на SuperCache е настроена... »
 • Опции за напреднали в SuperCache Manager
  Освен основните настройки за кеширане, в SuperCache Manager са налични допълнителни опции - за напреднали. Чрез тези опции можете да направите фина настройка на системата за кеширане. От тук можете... »
 • SuperCache Manager by SuperHosting
  SuperCache Manager е един от наличните супер-инструменти в cPanel, чрез който можете да ускорите неимоверно зареждането на вашите уеб сайтове. SuperCache е уеб ускорител (Web Accelerator), който кешира целия изходен код... »
 • Супер-Инструментите в cPanel
  В контролния панел cPanel се предлагат специалните супер инструменти, разработени от СуперХостинг.БГ, с които ще управлявате по-бързо и лесно съдържанието и уеб сайтовете, разположени в хостинг акаунта. SUPERHOSTING TOOLS В раздел SuperHosting... »
 • Мениджър на потребители в cPanel
  През мениджъра за потребители в cPanel можете да създавате нови потребители, да редактирате съществуващи, да променяте пароли и да задавате права за достъп до FTP и имейл и други. Списък с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg