Промяна на основен домейн в cPanel

Основният домейн за хостинг акаунта може да бъде променен, но преди промяната трябва да имате предвид следните неща:

  1. Новият домейн трябва да бъде регистриран и да му зададете DNS сървърите за вашия хостинг акаунт.
  2. При промяна на основния домейн за хостинг акаунта всички настройки, направени за домейна, като например създадени имейл акаунти, FTP акаунти, под-домейни и други, ще бъдат автоматично присвоени към новия домейн.
  3. Ако в хостинг акаунта има инсталирани приложения, в чиито конфигурации е зададено името на основния домейн, то след промяната на основния домейн ще е необходимо да актуализирате настройките.

След като влезете в Моят профил, изберете меню Хостинг акаунти и след това Настройки за хостинг акаунта.

Промяна на основен домейн за cPanel акаунт

В раздел Основен домейн кликнете на Промени, въведете новия домейн и се запознайте с особеностите при смяната на домейна.

Въвеждане на нов основен домейн за cPanel акаунта

Бележка: В случай че домейнът вече е конфигуриран в контролния панел като паркиран или адон домейн, необходимо е първо да го премахнете от cPanel. След това ще можете да го зададете като основен домейн за хостинг акаунта.

След като се съгласите с особеностите от смяната на домейна, запишете промените с Продължи.

Промяната на основния домейн е завършена и ще получите съобщение, че основният домейн за хостинг акаунта е променен успешно.


Ако искате да смените домейна на WordPress сайт, това можете да направите много лесно и автоматично през WordPress Manager by SH в cPanel. Вижте повече: Преместване на WordPress – WordPress Manager SH | Help

Вижте още: Как да направим смяна на домейна, без да загубим трафика към сайта си? | Blog

Обновена: 12.10.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още