1. Начало
  2. Други
  3. Електронен подпис
  4. Подписване на документ с Облачен КЕП

Подписване на документ с Облачен КЕП

С облачния квалифициран електронен подпис (Облачен КЕП) B-Trust можете да подпишете документа за регистрация на BG домейн.

В случай че нямате електронен подпис, можете много лесно и бързо да се сдобиете с такъв от Борика. Електронният подпис е безплатен за три подписвания и се издава без нужда от посещаване на офис.

Облачен квалифициран електронен подпис (Облачен КЕП) B-Trust

Облачният КЕП е безплатен за три подписвания.

За регистрацията на нов подпис и използването му след това (3-те безплатни подписвания) не се изисква физическо присъствие в офис. За издаване на ОКЕП е необходимо единствено мобилно приложение и интернет. Издаването се извършва чрез отдалечена идентификация на лицата.

Важно: Към момента Борика издава облачни ел. подписи само на физически лица, поради това в подписа не присъстват данни на фирма.

Облачният квалифициран електронен подпис (Облачен КЕП) B-Trust измества познатия квалифициран електронен подпис от смарт карта на отдалечена сървърна платформа, като запазва правната сила на квалифицирания електронен подпис, а именно еквивалентен на саморъчния. Тези подписи позволяват предоставянето на повече услуги през електронни канали, лесна и сигурна идентификация на потребителя, дигитализация на административните процеси, премахване на традиционния хартиен документооборот. Издаването на Облачен КЕП е безплатно за потребителя, като се заплаща само използването му.

Вижте повече: Облачен КЕП | B-Trust

Подписване на документ с Облачен КЕП

Облачният квалифициран електронен подпис се използва от всяко мобилно устройство с операционна система iOS (версия 11.0 или по-висока) и Android (версия 5.1 или по-висока) с достъп до интернет, посредством приложението B-Trust Mobile (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dais.software.mqes&hl=bg) и портала My B-Trust (https://my.b-trust.bg/) за подписване през персонален компютър.

Вижте допълнителна помощна информация на официалния сайт на издателя:

Обновена: 02.06.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още