https://help.superhosting.bg/contact-form-with-captcha.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Контактна форма за WordPress с reCAPTCHA код за защита от Спам

WordPress

Контактна форма с reCAPTCHA код за сигурностСъществуват различни плъгини за WordPress, чрез които можете да добавите контактна форма на вашия сайт.

Един такъв плъгин е Contact Form 7. Този плъгин предлага опция за активиране на допълнителен код за сигурност - reCAPTCHA към контактната форма. reCAPTCHA кода се ползва за защита от спам съобщения.

Инсталацията плъгина може да се извърши автоматично през административният панел на WordPress.

Инсталация на плъгин Contact Form 7

Инсталиране на плъгин Contact Form 7

От главното меню на WordPress в ляво изберете "Разширения" -> "Добавяне на още".

В полето за търсене попълнете името на плъгина "Contact Form 7" (1) и натиснете от клавиатурата Enter.

От списъка с резултатите намерете плъгина и кликнете на "Инсталиране" (2).

След инсталацията включете разширението.

info-iconБележка: Функционалността за интеграция на кода reCAPTCHA е налична след версия 4.3 на Contact Form 7.

Контактна форма

След като е инсталиран и активиран плъгина добавете краткия код (1) (Shortcode) за контактната форма в страница, публикация или текстова джаджа, където искате да се показва (например страница "Контакти").

Кодът за формата можете да видите в настройките за формата или в списъка с форми Contact -> Contact Forms. По подразбиране след инсталация на плъгина има създадена една контактна форма Contact form 1, която можете да редактирате.

Копирайте кода за формата (1)Краткия код (1) трябва да го копирате и да го поставите на страницата, на която ще се визуализира контактната форма.

След като сте поставили кода за контактната формата, ще можете веднага да я видите от "Преглед" на страницата/публикацията.

За да извършите настройка и редакция на самата контактна форма, кликнете на бутона Edit (2).

Добавяне на код за сигурност reCAPTCHA

Двата ключа от Google за активиране на reCAPTCHAЗа да добавите кода за сигурност на Google - reCAPTCHA, първо ще е необходимо да разполагате с два ключа (Site key и Secret key). Тези ключове можете да вземете от акаунта ви в Google, след като регистрирате вашия сайт:

https://www.google.com/recaptcha/admin

След като разполагате с ключовете достъпете настройките на плъгина Contact Form 7 през меню Contact -> Integration. Кликнете на бутона Configure Keys и въведете двата ключа. Запишете настройките.

Добавяне на reCAPTCHA в контактната форма

Добавянето на кода за сигурност към контактната форма вече е възможно.

От страницата с настройките на формата Contact -> Contact Forms избирате Edit на формата.

В страницата на формата, в редактора с текста поставете курсора на мишката там, където искате кода за сигурност да се намира и кликнете на бутона reCAPTCHA.

(!) Можете да преместите кода [recaptcha] във формата, където смятате че е най-подходящо да се показва, например преди бутона Изпращане.

На следния адрес има допълнителна информация за настройките: reCAPTCHA.

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са... »
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg