1. Начало
  2. Сигурност и защита
  3. Имейл сигурност
  4. Имейл нотификация при достъп до имейл акаунт

Имейл нотификация при достъп до имейл акаунт

В контролния панел cPanel се поддържа опция за изпращане на имейл нотификация, при засечен успешен достъп в пощата през Webmail или имейл клиент.

За да активирате или деактивирате опцията, влезте през Webmail в имейл акаунта и достъпете от основното меню (1), най-горе на страницата, опцията Информация за контакт (2).

За достъп до Webmail заредете някой от адресите:

http://mysupersite.com/webmail
или
http://webmail.mysupersite.com

mysupersite.com – заменете с домейна, асоцииран с вашия хостинг акаунт;

Първо въведете имейл адрес, различен от този, за който ще извършвате настройките. На този имейл адрес ще се получават системните съобщения от контролния панел cPanel.

Можете да въведете и втори имейл, на който ще се получават системни съобщения, свързани с този имейл акаунт.

В нотификацията се съдържа информация като дата, час и IP адрес, от който е осъществен достъпа. Ако в рамките на деня от един IP адрес има няколко успешни логвания, само при първият достъп ще се изпрати нотификация.

Най-долу на страницата ще видите опции „Настройки за контакт„.

Активиране на нотификация, при засечен достъп до имейл акаунта

Когато е маркирана опцията Уведоми ме, когато: Някой влезе в акаунта, cPanel ще изпраща имейл нотификации при засечен успешен достъп до тази поща.

Опцията „Моята настройка за нотификации при успешен логин в акаунта е изключена“ може да се активира ако искате да получите имейл нотификация, когато първата опция бъде деактивирана.

Обновена: 01.09.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още