Клиентска сметка

Наред с всички останали видове плащания СуперХостинг.БГ предлага и възможността за предплащане на услуги, като платената сума се натрупва по т.нар. клиентска сметка. След това наличната по клиентската сметка сума може да бъде ползвана за заплащане на всички предлагани от СуперХостинг.БГ услуги.

За да може да се извършват плащания „От сметка“, първо трябва клиентската сметка да се захрани с определена сума, а след това тази сума може да се ползва за незабавно активиране на поръчки.

Захранване на клиентската сметка можете да направите с някой от поддържаните платежни методи като банков превод, кредитна карта, ePay, EasyPay и други.

Захранване на сметка

Поръчка за захранване на сметка можете да пуснете през своя клиентски профил (Плащания и поръчки) Захранване на сметка.

Въведете в полето произволно избрана от Вас сума и натиснете бутона Продължи, за да направите поръчка за захранване на клиентска сума.

Минималната сума, която може да бъде заредена, е 10 лв., като при обективна необходимост лимитът за даден клиентски профил може да бъде намален.

След като получим плащане по Вашата поръчка, тя ще бъде обработена и сумата ще бъде добавена като баланс по сметката. Веднага след това тази сума може да бъде ползвана за плащане на поръчки с незабавно активиране.

Захранване на клиентска сметка в СуперХостинг.БГ

За да използвате предплатената сума, пуснете поръчка за избраните от Вас услуги, като на последната стъпка ще видите и допълнителен начин на плащане „От сметка“.

Избор на плащане от клиентска сметка

Изберете този начин на плащане и натиснете бутона Плащане на поръчка.

Поръчката се записва в нашата система, а веднага след това ще имате възможност и да я активирате. Това става на следващата стъпка, след като изберете бутона „Активирай поръчката„. Услугите в поръчката ще бъдат незабавно активирани и на имейл адреса ще получите и съответните потвърждения, както и данните за достъп и управление на услугите в поръчката.

Балансът по Вашата сметка ще бъде намален със сумата на поръчката.

Движения по сметка

Информация за движението на сумите по Вашата сметка можете да намерите в меню Движения по сметка ( секция Плащания и поръчки).

Движения по клиентската сметка

Тук можете да генерирате Извлечение по сметка за определен период от време, показващ движенията по сметката, като приходи и разходи.

История на плащания

От меню История на плащания в клиентския профил можете да проследите историята на всички извършени плащания (с всякакви методи на разплащане).

История на плащанията

В таблицата ще откриете номер на плащане, номер на поръчка, дата, начин на плащане, статус, платена сума (крайна цена).

Ако за плащането има издадена фактура, ще видите линк иконка на файл, за изтегляне на фактурата за съответното плащане.

Пред всяко плащане има икона „>“, чрез която се отваря допълнителна информация, показваща услугата, дали е ново плащане или подновяване, периода и крайната цена.

Може да ползвате филтър за периода, по подразбиране ще е избрана текущата година. Плащанията за зареждане на сметка и плащане от сметка също се виждат в тази таблица.

Обновена: 25.01.2022

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още