https://help.superhosting.bg/hosts-file.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как мога да видя сайта си, преди да съм променил DNS записите на домейна?

Други
hosts файл, hosts file, hosts

Можете да достъпите сайта си през уеб браузър, дори и да не сте насочили все още домейна му към вашия хостинг акаунт. Необходимо е хостинг акаунтът да е активиран.

Тази настройка можете да ползвате когато не сте насочили домейна чрез DNS записи или DNS нейм сървъри, или пък сте го насочили преди броени минути, но DNS информацията все още не се е опреснила.

За да достъпите сайта, първо укажете вашия домейн в hosts файла на вашата операционна система. По този начин домейнът ще се зарежда директно от сървъра, само при достъп от вашия компютър. Това е удобно и в случай че премествате вашия сайт при СуперХостинг.БГ и искате да се уверите, че всичко работи коректно, преди да бъде пренасочен самия домейн.

Промяната на hosts файла можете да направите по следния начин:

За операционна система Windows отворете следната директория:

 C:\\WINDOWS\System32\drivers\etc

В тази директория ще намерите файл с име hosts. Копирайте файла на вашия десктоп и го отворете с текстов редактор от типа на Notepad. В края на файла е необходимо да добавите IP адреса на сървъра, на който е разположен вашия хостинг акаунт и домейна, с който е асоцииран, по следния начин:

91.196.0.1 domain.com
91.196.0.1 www.domain.com

Бележка: Необходимо е да попълните вашия домейн и IP адреса на сървъра на вашия хостинг акаунт.

info-iconВ случай че не сте сигурни кой IP адрес е необходимо да използвате, можете да намерите тази информация в контролния панел cPanel. След като влезете в cPanel, от основното меню вляво, изберете Статистики и след това кликнете на Информация за сървъра и версии на софтуер.

Запишете файла и го поставете обратно в посочената директория. Рестартирайте браузъра и достъпете вашия домейн. При вас той вече се зарежда от новия хостинг акаунт.

След като приключите с тестовете, най-добре е да изтриете посочените редове.

500px270px
SuperHosting.BG
  Други
 • Изтриване на кешираната информация в браузъра IE, Firefox и Chrome
  Кеш паметта на уеб браузъра представлява съхранена информация като изображения, скриптове, страници, анимации и други, с цел по-бързо зареждане на уеб страниците. Тази съхранена информация е копие на оригиналната информация от... »
 • Как да изчистя локалния DNS кеш?
  След промяна на DNS записи за домейн има технологичен период от 2 до 48 часа за опресняване на DNS информацията. В случай че този период е изтекъл и все още... »
 • Как да проверя свързаността към сайт?
  В случай че имате проблем с достъпа до сайт, не успявате да го заредите или скоростта на зареждане е твърде бавна е необходимо да извършите проверки относно мрежовата свързаност от... »
 • Активиране на отдалечен достъп до базите данни
  СуперХостинг.БГ предлага отдалечен достъп до базите данни. Достъпът се предлага  само и единствено за администрация на базите данни. Не се допуска използването му от приложения, работещи на компютърни системи, различни... »
 • Инсталация на OpenVPN
  След активиране на отдалечения достъп до базите данни, през клиентския профил, на контактния имейл адрес ще получите писмо, съдържащо необходимите данни за връзка през OpenVPN (потребител и парола). Ако съобщението с... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg