https://help.superhosting.bg/hosts-file.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как мога да видя сайта си, преди да съм променил DNS записите на домейна?

Други
hosts файл, hosts file, hosts

Можете да достъпите сайта си през уеб браузър, дори и да не сте насочили все още домейна му към вашия хостинг акаунт. Необходимо е хостинг акаунтът да е активиран.

Тази настройка можете да ползвате когато не сте насочили домейна чрез DNS записи или DNS нейм сървъри, или пък сте го насочили преди броени минути, но DNS информацията все още не се е опреснила.

За да достъпите сайта, първо укажете вашия домейн в hosts файла на вашата операционна система. По този начин домейнът ще се зарежда директно от сървъра, само при достъп от вашия компютър. Това е удобно и в случай че премествате вашия сайт при СуперХостинг.БГ и искате да се уверите, че всичко работи коректно, преди да бъде пренасочен самия домейн.

Промяната на hosts файла можете да направите по следния начин:

За операционна система Windows отворете следната директория:

 C:\WINDOWS\System32\drivers\etc

В тази директория ще намерите файл с име hosts. Копирайте файла на вашия десктоп и го отворете с текстов редактор от типа на Notepad. В края на файла е необходимо да добавите IP адреса на сървъра, на който е разположен вашия хостинг акаунт и домейна, с който е асоцииран, по следния начин:

91.196.0.1 domain.com
91.196.0.1 www.domain.com

Бележка: Необходимо е да попълните вашия домейн и IP адреса на сървъра на вашия хостинг акаунт.

info-iconВ случай че не сте сигурни кой IP адрес е необходимо да използвате, можете да намерите тази информация в контролния панел cPanel. След като влезете в cPanel, от основното меню вляво, изберете Статистики и след това кликнете на Информация за сървъра и версии на софтуер.

Запишете файла и го поставете обратно в посочената директория. Рестартирайте браузъра и достъпете вашия домейн. При вас той вече се зарежда от новия хостинг акаунт.

След като приключите с тестовете, най-добре е да изтриете посочените редове.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
Всички права запазени © 2005-2018 , www.superhosting.bg