1. Начало
  2. Други
  3. Как мога да видя сайта си, преди да съм променил DNS записите на домейна?

Как мога да видя сайта си, преди да съм променил DNS записите на домейна?

Можете да достъпите сайта си през уеб браузър, дори и да не сте насочили все още домейна му към вашия хостинг акаунт. Необходимо е хостинг акаунтът да е активиран.

Тази настройка можете да ползвате когато не сте насочили домейна чрез DNS записи или DNS нейм сървъри, или пък сте го насочили преди броени минути, но DNS информацията все още не се е опреснила.

За да достъпите сайта, първо укажете вашия домейн в hosts файла на вашата операционна система. По този начин домейнът ще се зарежда директно от сървъра, само при достъп от вашия компютър. Това е удобно и в случай че премествате вашия сайт при СуперХостинг.БГ и искате да се уверите, че всичко работи коректно, преди да бъде пренасочен самия домейн.

hosts файлът се намира на различно място, при различните операционни системи:

операционна системаверсияместоположение на файла
Windows7, 8, 10C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts
Windows Phone/Mobileзапис в HKEY_LOCAL_MACHINE\Comm\Tcpip\Hosts
macOSMac OS X 10.2 и следващи/private/etc/hosts
Unix/Linux/etc/hosts
Android/system/etc/hosts
iOSiOS 2.0 и по-нови/system/etc/hosts

Редакция на hosts файла при Windows ОС

Например за да редактирате hosts файла при ОС Windows, копирайте файла от директория C:\Windows\System32\drivers\etc на вашия десктоп и го отворете с текстов редактор от типа на Notepad. В края на файла е необходимо да добавите IP адреса на сървъра, на който е разположен вашия хостинг акаунт и домейна, с който е асоцииран, по следния начин:

91.196.0.1 mysupersite.com www.mysupersite.com

заменете примерните данни с вашия домейн и IP адреса на сървъра, на който се намира хостинг акаунта

Кой е IP адресът на сървъра, който трябва да използвате в hosts файла, можете да намерите в cPanel » панела вдясно Основна информация - Споделен IP Адрес.

Запишете файла и го поставете обратно в посочената директория. Рестартирайте браузъра и достъпете вашия домейн. При вас той вече се зарежда от новия хостинг акаунт.

След като приключите с тестовете, най-добре е да изтриете посочените редове.

Обновена: 24.10.2011

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още