Какво е хостинг акаунт?

Хостинг акаунтът е мястото на хостинг сървъра, което е заделено само за Вас и Вашето съдържание (уеб сайтове, файлове, бази данни и други). 

Хостинг акаунт се отваря при всички уеб хостинг услуги от СуперХостинг.БГ: споделен хостинг, WordPress хостинг, Managed VPS (управляем виртуален сървър) и Реселър хостинг.

Управление на съдържанието и функционалностите в хостинг акаунта

Управлението на хостинг акаунта се извършва през контролния панел cPanel. През него можете да качвате файлове, да създавате имейл акаунти и бази данни, да добавяте домейни, да възстановявате сайта от архив и много други функционалности.

Достъпът до cPanel се извършва или през клиентския Ви профил » Хостинг акаунти » Вход в cPanel, или през уеб адреса на панела (чрез предоставените Ви данни след активирането на хостинг услугата). 

Контролният панел cPanel предлага много инструменти за лесно управление на файловете и функционалностите в хостинг акаунта. Има и специални инструменти, разработка на СуперХостинг.БГ, които ще намерите в разделите SuperHosting Tools, SuperHosting Speed-Up и WordPress Manager by SuperHosting.

Първи стъпки в управлението на хостинг акаунта и съдържанието:

Вижте още: 10 съвета за управление на хостинг акаунта 

Повишаване на сигурността на хостинг акаунта

Всички уеб хостинг услуги са защитени със системата ни за сигурност SH Protect. Тя предпазва от DDoS и BruteForce атаки, от злонамерен достъп до сайтовете и файловете им, прилага сканиране за злонамерени файлове и други.

Въпреки всички защити обаче, данните Ви за достъп до cPanel трябва да се пазят усърдно и да не ги предоставяте на трети лица. Можете също така да защитите допълнително достъпа до cPanel с двуфакторното удостоверяване (2FA).

В случай че се налага да дадете достъп до хостинг акаунта на трето лице, по възможност не предоставяйте потребителя и паролата до cPanel. Можете да създадете FTP потребител, който да има достъп до определена директория в хостинг акаунта, както и да инсталирате phpMyAdmin (за достъп до определена база данни в хостинг акаунта). Вижте повече: Как да предоставя достъп до акаунта на техническото лице?

Вижте съветите ни от Кампания Сигурност в нашия блог, някои от тях са:

Управление на хостинг акаунти (Реселър хостинг)

За управлението на хостинг акаунтите се използва административният хостинг панел WHM (Web Host Manager). През него можете да създавате хостинг пакети и хостинг акаунти.

Обновена: 22.08.2023

Беше ли Ви полезна тази статия?

Вижте още