https://help.superhosting.bg/install-and-activate-wp-plugin.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Инсталация и активация на плъгини

WordPress
плъгин, разширение, plugin, WordPress plugin, инсталация на plugin

Към WordPress може да се инсталират готови плъгини (разширения), които предоставят допълнителни възможности и подобряват функционалността на системата. Съществува богат набор от разработени плъгини, както свободно разпространявани, така и с изработка срещу заплащане. Такива могат да бъдат намерени на официалния сайт на създателите на системата или на други специализирани в областта сайтове за изработка и разпространяване.

Меню Разширения в WordPress

Каталогът с плъгини можете да намерите на официалния сайт на WordPress:
https://wordpress.org/plugins.

Инсталацията на плъгини се осъществява в няколко стъпки, които се изпълняват в административния панел на системата:
http://your-domain.com/wp-admin

Бележка: Заместете your-domain.com с името на вашия домейн.

Изберете от менюто "Разширения" -> "Инсталирани".

Инсталиране на плъгин в WordPress

Тук ще намерите текущите разширения, които са инсталирани, с кратко описание на техните функционалности.

Можете да ги подредите по Всички, Включени или Изключени плъгини.

За всяко включено разширение е наличен бутон "Изключване" и "Редактиране", а за останалите съответно е активна опцията "Включване" и "Изтриване".

За да добавите нов плъгин, изберете "Разширения" -> "Добавяне на още".

Инсталация на разширение в WordPress

Качване на разширение - Можете да използвате тази опция, в случай че сте свалили локално на вашия компютър разширение от сайта на WordPress или друг специализиран сайт. Изберете бутон "Избор на файл" и посочете .zip архива разположен на вашия компютър, след което натиснете "Инсталиране" и изчакайте докато приключи автоматичната инсталация. За да включите вече инсталираното от вас разширение, е необходимо да изберете "Включване".

Избрани; Популярни; Препоръчани; Любими - Можете да разгледате готови колекции с безплатни разширения, подредени по определен критерий. За всяко от разширения има възможност за "Още информация" или "Инсталиране".

(1) Търсене на разширения - В това поле въведете дума, по която ще се извърши търсене в базата с плъгини на WordPress и натиснете клавиша на клавиатурата Enter. Обикновено разширенията са наименувани на английски език, поради което при търсене по ключова дума на кирилица най-често не са налични резултати.

(2) Инсталиране - От списъка с резултати можете да прегледате плъгините, като обърнете внимание на информацията за тях - рейтинг, активни инсталации, последно обновяване и съвместимост с версията на вашия WordPress. След като изберете даден плъгин, кликвате на Инсталиране, за да го инсталирате.

500px270px
SuperHosting.BG
  WordPress
 • Активиране на Redis в WordPress (с Redis Object Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Има различни плъгини, които дават възможност за ползване на Redis в WordPress, два от които са... »
 • Ръчна промяна на URL адреса (домейна) на WordPress сайт
  Преди да преминете към промяна на URL адреса на вашия WordPress сайт, трябва да имате предвид как и къде точно е записан той в базата данни. Така ще можете да... »
 • Активиране на Redis в WordPress (с W3 Total Cache)
  В WordPress може да бъде активирано кеширане с Redis, чрез ползване на допълнителен плъгин. Бележка: Преди да активирате Redis във вашия сайт, уверете се, че Redis е активиран в cPanel ->... »
 • Инсталация на WP-CLI
  WP-CLI е инсталиран на всички сървъри за споделен Linux хостинг, при СуперХостинг.БГ. В cPanel -> WordPress Manager by SuperHosting -> WP-CLI можете да видите дали WP-CLI е активиран за хостинг... »
 • Активиране на SSL - WordPress Manager by SuperHosting
  През WordPress мениджъра можете, с един клик на мишката, да инсталирате SSL сертификат и да го конфигурирате за работа с вашия WordPress сайт. Преди да е възможно да инсталирате SSL сертификат,... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg