https://help.superhosting.bg/install-and-activate-wp-plugin.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Инсталация и активация на плъгин в WordPress

WordPress
плъгин, разширение, plugin, wordpress plugin, инсталация на plugin

Към WordPress може да се инсталират готови плъгини (разширения), които предоставят допълнителни възможности и подобряват функционалността на системата. Съществува богат набор от разработени плъгини, както свободно разпространявани, така и с изработка срещу заплащане. Такива могат да бъдат намерени на официалния сайт на системата или на други сайтове, специализирани в изработката на плъгини.

Меню Разширения в WordPress

Каталогът с плъгини можете да намерите на:
https://wordpress.org/plugins.

Инсталацията на плъгин се осъществява в няколко стъпки, които се изпълняват в административния панел на системата:
http://mysupersite.com/wp-admin

заместете mysupersite.com с името на вашия домейн

Изберете от менюто "Разширения" -> "Инсталирани".

Инсталиране на плъгин в WordPress

Тук ще намерите текущите разширения, които са инсталирани, с кратко описание на техните функционалности.

Можете да ги подредите по Всички, Включени или Изключени плъгини.

За всяко включено разширение е наличен бутон "Изключване" и "Редактиране", а за останалите съответно е активна опцията "Включване" и "Изтриване".

За да добавите нов плъгин, изберете "Разширения" -> "Добавяне на още".

Инсталация на разширение в WordPress

Качване на разширение - Можете да използвате тази опция, в случай че сте свалили локално на вашия компютър разширение от сайта на WordPress или друг специализиран сайт. Изберете бутон "Избор на файл" и посочете .zip архива разположен на вашия компютър, след което натиснете "Инсталиране" и изчакайте докато приключи автоматичната инсталация. За да включите вече инсталираното от вас разширение, е необходимо да изберете "Включване".

Избрани; Популярни; Препоръчани; Любими - Можете да разгледате готови колекции с безплатни разширения, подредени по определен критерий. За всяко от разширения има възможност за "Още информация" или "Инсталиране".

(1) Търсене на разширения - В това поле въведете дума, по която ще се извърши търсене в базата с плъгини на WordPress и натиснете клавиша на клавиатурата Enter. Обикновено разширенията са наименувани на английски език, поради което при търсене по ключова дума на кирилица най-често не са налични резултати.

(2) Инсталиране - От списъка с резултати можете да прегледате плъгините, като обърнете внимание на информацията за тях - рейтинг, активни инсталации, последно обновяване и съвместимост с версията на вашия WordPress. След като изберете даден плъгин, кликвате на Инсталиране, за да го инсталирате.

500px270px
SuperHosting.BG

Коментари

Все още няма коментари

avatar
  Абониране  
Уведоми ме при
All rights reserved © 2005-2018 , www.superhosting.bg