https://help.superhosting.bg/install-and-activate-wp-theme.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Инсталация и активация на тема в WordPress

WordPress
wordpress тема, wp тема, wordpress шаблон, wordpress визия, инсталиране на тема, темплейт, дизайн, шаблон, визия на сайт

Системата WordPress предлага възможността за използване на готови дизайни/теми, за изграждане на вашия сайт. Съществува богат набор от разработени теми, както свободно разпространявани, така и с изработка срещу заплащане. Теми за WordPress има на официалния сайт на системата, както и на специализирани в областта сайтове за изработка и разпространяване на готови теми.

Каталог с теми за WordPress, на официалния сайт: https://wordpress.org/themes/

Тема се инсталира в няколко стъпки, които се изпълняват в административния панел на системата: http://mysupersite.com/wp-admin

mysupersite.com - заменете с името на вашия сайт;

Инсталиране на тема в WordPress

Изберете от менюто Външен вид -> Теми (1). За да потърсите и инсталирате нова тема, кликнете на Добавяне на нова (2) или Добавяне на нова тема (2).

Активната тема (!) за сайта в момента ще е първа в списъка.

От тук можете да преглеждате и превключвате между вече инсталирани теми.

За всяка от инсталираните теми има възможност за Подробности за темата, Включване и Преглед на живо.

Ако искате да изтриете тема, поставете курсора на мишката върху изображението й, клинете на Подробности за темата, след това в отворилия се допълнителен прозорец най-долу кликнете на Изтриване.

В страницата Добавяне на теми можете да търсите, преглеждате и инсталирате теми.

Преглед, инсталация и настройка на нова тема може да се извърши директно в редактора на външния вид (Customize) - Външен вид -> Настройки (WordPress 4.9).

Търсене и инсталиране на тема в WordPress

(1) Качване на тема - в случай че разполагате с архивен .zip файл на дадена тема, можете да я инсталирате в WordPress през тази опция.

(2) Можете да търсите теми по предварително зададени критерии като Избрани, Популярни, Най-нови и Любими.

(3) Търсене по характеристики - търсене на теми по избрани характеристики като Цветове, Разположение (една колона, две колони и други), Характеристики (собствено меню, картинки за публикациите, микроформати и други), тема (празнична, фотоблог или сезонна). Търсене в темите - директно търсене в базата с теми на WordPress.

Търсене и инсталиране на тема в WordPress(4) Детайли и Преглед - тази опция ви позволява да прегледате информацията за темата и нейната визия. Можете да инсталирате темата от Инсталиране, най-горе вляво.

(5) Инсталиране - директно инсталиране на темата, без да се активира. След инсталацията ще имате възможност да изберете Преглед на живо или Включване. Преглед - отваря прозореца за преглед на самата тема (като Детайли и Преглед).

След като инсталирате избраната тема, преди да я включите можете да я прегледате как ще изглежда на сайта, като кликнете на Преглед на живо.

Можете и директно да я активирате като изберете Включване.

500px270px
SuperHosting.BG
Уведоми ме при
Красимир
Гост
Красимир

Здравейте, а възможно лие след като дадена тема е била активна до момента, да речем, да превключа и да настроя друга тема, но ако не ми хареса да се върна към страрата без тя да е изгубила настройките си, т.е. стария облик на сайта да се е запазил?

All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg