https://help.superhosting.bg/move-from-blogger.html
  • bg

Хостинг, Домейни, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Преместване на сайт от Blogger или wordpress.com

WordPress
преместване на WordPress, преместване от Blogger, Blogger, Blogspot

Преместване на сайт от Blogger

Съдържанието на вече разработен сайт в системата на Google Blogger (blogspot) може да бъде прехвърлено бързо и лесно в самостоятелен хостинг акаунт. За целта е необходимо в хостинг акаунта да има предварително инсталиран WordPress.

Възможно е прехвърляне само на съдържанието на разработения блог. Използваните до момента шаблони/дизайни в системата на Blogger за съжаление няма възможност да бъдат прехвърлени.

След прехвърляне на съдържанието в новоинсталирания WordPress ще можете да инсталирате допълнителни темплейти и плъгини, да активирате джаджи и други.

След като бъде инсталиран WordPress в хостинг акаунта, прехвърлянето се извършва в следните две стъпки:

1. Инсталиране на плъгин към WordPress за импортиране на съдържанието от Blogger.

Blogger импортер

След като се логнете в административния панел на системата, от лявото меню изберете Tools (Разни) -> Import (Импорт) и ще видите списък с няколко опции за прехвърляне на съдържание. В конкретния случай изберете "Blogger". Кликнете на бутона "Инсталиране" и изберете "Включване на разширението и пускане на импортера". Ще се визуализира бутон "Authorize", който е необходимо да изберете и да се логнете във вашия акаунт в Google.

2. Разрешение за изтегляне на съдържанието от Blogger

След вход в съществуващ акаунт в системата на Google, асоцииран с разработения блог, е необходимо да се даде разрешение за изтегляне на съдържанието.

Това можете да направите като изберете бутон "Grant Access". Ще се визуализират един или повече блогове, които сте създали в Blogger, срещу всеки от тях е наличен бутон "Import". Изберете "Import"  за този блог, чието съдържание желаете да прехвърлите.

След успешно импортиране на съдържанието можете да изберете и инсталирате подходящ WordPress темплейт.

info-iconБележка: В случай че не успеете да прехвърлите съдържанието на сайта с Blogger импортер, може да опитате с този плъгин - Blogger Importer Extended.

Преместване на сайт от wordpress.com

Ако вашият сайт се намира на платформата wordpress.com (example.wordpress.com) можете да прехвърлите съдържанието му с експорт и след това импорт през плъгина WordPress Importer.

Първо инсталирайте WordPress в хостинг акаунта.

1. Експорт на съдържанието на сайта от wordpress.com.

При експортиране на съдържанието се копират статиите, коментарите и изображенията, без темите и плъгините към сайта.

След като се логнете в администрацията на сайта в wordpress.com, кликнете на меню Tools -> Export, изберете Start Export, маркирайте опция All content и завършете с Download Export File. Файлът, който ще свалите ще е с разширение .xml.

2. Импорт на съдържанието (file.xml) в WordPress инсталацията в хостинг акаунта.

След като разполагате с експортния файл достъпете администрацията на WordPress сайта, който е инсталиран в хостинг акаунта.

От менюто достъпете Tools (Разни) -> Import (Импорт) и кликнете на WordPress. В отворилия се прозорец инсталирайте и активирайте WordPress Importer. След това кликнете на Избор на файл, изберете експортния .xml файл и кликнете на бутона Качване и импортиране от файл.

След успешно импортиране на съдържанието можете да изберете и инсталирате подходящ WordPress темплейт.

500px270px
SuperHosting.BG
All rights reserved © 2005-2019 , www.superhosting.bg