https://help.superhosting.bg/phpmyadmin-requires-username-and-password.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Защо при влизане в системния phpMyAdmin в контролния панел изисква потребителско име и парола?

MySQL
phpMyAdmin, парола за phpMyAdmin

Стандартно при достъпване до phpMyAdmin от контролния панел cPanel не се изисква въвеждане на потребителско име и парола. Възможно е обаче, при влизане, вместо да се зареди информация за базите данни, да се изисква аутентикация. Това може да се получи в случай че е променена паролата за контролния панел cPanel и не е сменена паролата за основния потребител за MySQL. При промяна на паролата за контролния панел има възможност за смяна на паролата и за основния MySQL потребител. Това се извършва от контролния панел cPanel от меню "Смяна на парола", като е необходимо да е избрана отметката "Промени и паролата за основния MySQL потребител / Allow MySQL password change".

За да може да се достъпва phpMyAdmin без да е необходимо да се въвеждат потребителско име и парола, можете да промените отново паролата за контролния панел, като при промяната се уверите, че е сложена отметка на "Промени и паролата за основния MySQL потребител / Allow MySQL password change".

Как да променя паролата за контролния панел cPanel?

500px270px
SuperHosting.BG
  MySQL
 • MySQL - Импорт на данни от текстов файл, с SQL заявка
  В случай че е необходимо да направите импорт на данни от текстов файл (.txt, .csv...), в таблица в базата данни, ще е необходимо да ползвате LOAD DATA LOCAL INFILE, вместо... »
 • Какво е INFORMATION_SCHEMA?
  INFORMATION_SCHEMA е виртуална информационна база данни състояща се от виртуални таблици (Views). Информацията се представя в табличен вид, но тази виртуална база данни не съдържа реални таблици. Въпреки това информацията... »
 • Отдалечен достъп до база данни през ODBC
  Преди да е възможно да се извърши свързването през ODBC драйвър с MySQL сървъра е необходимо да се активира отдалечения достъп до базите данни в хостинг акаунта. За връзка с MySQL... »
 • Поддръжка на MySQLi
  Разширението MySQLi (MySQL Improved) представлява драйвер за MySQL. Използва се при скриптове на PHP за връзка към MySQL бази данни. MySQLi е подобрена версия на по-стария PHP MySQL драйвер. MySQLi има... »
 • Импорт на база данни със Stored Procedure
  При импорт на база данни, ако базата съдържа една или повече сторнати процедури (stored procedure), е възможно да се появи съобщение You need Super Privileges for this operation Причината за появата на... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg