https://help.superhosting.bg/ping-and-traceroute.html
 • bg

Хостинг, Домейни, Cloud, Виртуални сървъри (VPS), Managed VPS, SSL сертификати

Как да проверя свързаността към сайт?

Други
ping, traceroute, tracert, пинг, trace, tracer, траце, проверка на свързаност

В случай че имате проблем с достъпа до сайт, не успявате да го заредите или скоростта на зареждане е твърде бавна е необходимо да извършите проверки относно мрежовата свързаност от вашия локален компютър към домейна и сървъра, на който е разположен хостинг акаунта. Това можете да направите като използвате приложенията ping и traceroute в команден режим.

За операционна система Windows се използва конзола (Command Prompt). Стартирането на Command Prompt можете да извършите като натиснете Start бутона на Windows, изберете Run и изпишете в полето cmd , след което натиснете ОК.

За да проверите дали имате свързаност към домейна, изпълнете следната команда:

ping domain.tld

където domain.tld е необходимо да заместите с вашия домейн. След изписването на командата изберете клавиш "Enter". Ще видите подобен резултат:

Визуализира се информация от кой IP адрес се зарежда домейна както и времето за изпращане и получаване на пакет.

Възможно е да получите "Request timed out" или "Ping request could not find host" , което в някои случаи би могло да бъде идентификация за проблем. В тези случай е необходимо да изпълните аналогична команда:

ping ime-na-server.superhositng.bg

където ime-na-server е името на сървъра, на който е разположен хостинг акаунта.

За по-детайлна проверка (traceroute) може да бъдат изпълнени и следните команди:

tracert domain.tld

където domаin.tld е необходимо да заместите с вашия домейн. След изписването на командата изберете клавиш "Enter". Ще видите подобен резултат:

traceroute

Също така можете да изпълните и следната команда:

tracert ime-na-server.superhosting.bg

където ime-na-server е името на сървъра, на който е разположен хостинг акаунта.

Ще се визуализира пълна информация относно изпратените и получените пакети до всички маршрутизатори по трасето.

500px270px
SuperHosting.BG
  Други
 • Изтриване на кешираната информация в браузъра IE, Firefox и Chrome
  Кеш паметта на уеб браузъра представлява съхранена информация като изображения, скриптове, страници, анимации и други, с цел по-бързо зареждане на уеб страниците. Тази съхранена информация е копие на оригиналната информация от... »
 • Как да изчистя локалния DNS кеш?
  След промяна на DNS записи за домейн има технологичен период от 2 до 48 часа за опресняване на DNS информацията. В случай че този период е изтекъл и все още... »
 • Активиране на отдалечен достъп до базите данни
  СуперХостинг.БГ предлага отдалечен достъп до базите данни. Достъпът се предлага  само и единствено за администрация на базите данни. Не се допуска използването му от приложения, работещи на компютърни системи, различни... »
 • Инсталация на OpenVPN
  След активиране на отдалечения достъп до базите данни, през клиентския профил, на контактния имейл адрес ще получите писмо, съдържащо необходимите данни за връзка през OpenVPN (потребител и парола). Ако съобщението с... »
 • Как мога да видя сайта си, преди да съм променил DNS записите на домейна?
  Можете да достъпите сайта си през уеб браузър, дори и да не сте насочили все още домейна му към вашия хостинг акаунт. Необходимо е хостинг акаунтът да е активиран. Тази настройка... »
Всички права запазени © 2005-2017 , www.superhosting.bg